ΒριλήσσιαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Βριλήσσια – Rapid tests, αλλά και εξετάσεις για μακροχρόνιο Covid-19

Ο Δήμος Βριλησσίων συνεχίζει συστηματικά τον δωρεάν έλεγχο για τον κορωνοϊό, μέσω rapid tests, στα Δημοτικά Ιατρεία του, «διότι η Covid-19 είναι ακόμη εδώ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, από 09:30 έως 15:00, θα διεξαχθεί ο καθιερωμένος έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Επίσης, υπενθυμίζεται σε όσους έχουν νοσήσει λόγω Covid-19 ότι λειτουργεί ιατρείο long Covid-19 για μακροχρόνιες παρενέργειες. Τα συμπτώματα του κορωνοϊού μπορεί να περάσουν γρήγορα, μερικοί όμως άνθρωποι έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Ο όρος «σύνδρομο long-COVID» περιλαμβάνει τα συμπτώματα και σημεία, αλλά και τις επιπλοκές (όψιμες ή μακροχρόνιες), που εμμένουν ή εμφανίζονται 4 εβδομάδες μετά τη λοίμωξη με SARS-CoV-2.

Μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Βριλησσίων, με εξειδικευμένο επιστημονικά προσωπικό, εξετάζονται τα συμπτώματα του μακροχρόνιου Covid-19 και παρέχονται δωρεάν διάγνωση και συμβουλές για την αντιμετώπισή τους, για όλους τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούνται:

ΕΛΕΓΧΟΣ για long covid-19 παρενέργειες οι επιπτώσεις της Covid-19 σε βάθος χρόνου.

Κλινική εξέταση.

Διάγνωση θεραπεία.

Οξυμετρία.

Διερεύνηση για βήχα.

Δύσπνοια.

Πόνους στο στήθος.

Αιμόπτυση.

Η παροχή αυτών των ιατρικών υπηρεσιών των Δημοτικών Ιατρείων δεν αφορά μόνο στους ασθενείς Covid- 19, αλλά και στους πολίτες που ενδιαφέρονται να εξεταστούν και αφορά τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να εξεταστούν μπορούν να καλούν για ραντεβού στο 210 8045564.

Show More

Related Articles

Back to top button