ΒριλήσσιαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Βριλήσσια: O ρόλος της γυναίκας στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΔΕΠΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα ‘’Ν. Εγγονόπουλος’’, η εκδήλωση «Γυναίκες στον Δημόκριτο», η οποία οργανώθηκε από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Πέντε σημαντικές γυναίκες επιστήμονες του Δημόκριτου, η κα Α. Σμυρλή, η κα Μ. Σαγνού, η κα Π. Σκλάβου, η κα Π. Μπουζιώτη και η κα Ε. Σαλβάνου, ανέδειξαν τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας στις θετικές επιστήμες αλλά και τον ρόλο τους στην αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών, στοχεύοντας στις ίσες ευκαιρίες μεταξύ των δύο φύλων. Παράλληλα, τονίστηκε και ο σπουδαίος, πολλαπλός ρόλος της σύγχρονης γυναίκας ως μητέρας, εργαζόμενης, συζύγου, κόρης, φίλης κ.α.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Χαντζάρα υπογράμμισε ότι: «Η σύγχρονη γυναίκα γνωρίζει τη σημαντικότητά της ως άνθρωπος και με πάθος υπερασπίζεται τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις, τα όνειρα και τις επιθυμίες της».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Σοφία Χαντζάρα, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κα Ιωάννα Κυρίτση, o επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Πνοή» κ. Γιάννης Πισιμίσης, η δημοτική σύμβουλος κα Φένια Αδαμίδη, η δημοτική σύμβουλος της «Δράσης Για Μια Άλλη Πόλη» και Πρόεδρος του «Cine-Δράση» κα Μαρίνα Παπαχριστοδούλου και η Εμπειρογνώμονας, μέλος Επιτροπής Ισότητας Βριλησσίων και Αντιπρόεδρος Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος κα Ιωάννα Κοτσαρίνη.

Show More

Related Articles

Back to top button