ΒριλήσσιαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Βριλήσσια: Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου – Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες

Την έναρξη εργασιών για το έργο «Eπεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων Δήμου Βριλησσίων» που αφορά στο 1ο Γυμνάσιο & 1ο Λύκειο σηματοδοτεί η υπογραφή (28/6/2023) της σχετικής σύμβασης, από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βαφειάδη με τον ανάδοχο εργολάβο.

Το έργο προϋπολογισμού 595.674,81 ευρώ εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και περιλαμβάνει : αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων, αναβάθμιση εγκαταστάσεων ψύξης θέρμανσης, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με led, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθέτηση θερμοπρόσοψης καθώς και εργασίες θερμομόνωσης και υγρομόνωσης, επιτυγχάνοντας έτσι εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας και προστασία από τις καιρικές συνθήκες με οικολογικό και καλαίσθητο τρόπο.

Ο Δήμαρχος κ. Βαφειάδης δήλωσε ‘Στόχος μας να βελτιώσουμε τις σχολικές υποδομές για την ασφάλεια και την αναβάθμιση της σχολικής ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών. Οραματιζόμαστε, διεκδικούμε και κάνουμε πραγματικότητα σύγχρονες, ‘πράσινες’ και λειτουργικές σχολικές μονάδες για όλους’ .

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών κα Σοφία Χαντζάρα και κα Μαρία Ντούμα αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Θ. Καλλίτσης και η αρμόδια μηχανικός κα Ε. Σταθοπούλου.

Show More

Related Articles

Back to top button