ΒριλήσσιαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Βριλήσσια – «Ι am not o doll»: Εικαστικό δρώμενο για την ισότητα των δυο φύλων

Ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ), τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας , διοργάνωσαν το εικαστικό δρώμενο για την ισότητα των δυο φύλων «Ι am not o doll» («Δεν είμαι κούκλα») της Ιωάννας Παρασκευά.

«Είμαι άνθρωπος, έχω ψυχή, έχω δικαιώματα» υπογραμμίζει η ίδια η δημιουργός η οποία εξηγεί πως οι 6 συγκλονιστικές φιγούρες μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόκειται για έξι γλυπτά με μορφές φιλικές για τα παιδιά αλλά συγκλονιστικά σκληρές για τους ενήλικες που γνωρίζουν. Τα γλυπτά αυτά έχουν δημιουργηθεί με βάση τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών περί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην εκδήλωση υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, ενώ τα παιδιά που έδωσαν το «παρών» ζωγράφισαν μηνύματα για έναν κόσμο χωρίς βία.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Βριλησσίων εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στο μέλος της Επιτροπής Ισότητας Τάνια Βασδάρη καθώς και στους μαθητές και τις μαθήτριές της για τις ζωγραφιές τους.

Oι παριστάμενοι

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών Αλέξης Μαυραγάνης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης, η αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Χριστίνα Μαλακού, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Σοφία Χαντζάρα, ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Κωνσταντίνος Βαφειάδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Ιωάννα Κυρίτση, η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Μάρα, o επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» Γιάννης Πισιμίσης και η δημοτική σύμβουλος της «Δράσης Για Μια Άλλη Πόλη» και πρόεδρος του «Cine-Δράση» Μαρίνα Παπαχριστοδούλου.

Show More

Related Articles

Back to top button