ΠολιτισμόςΚινηματογράφοςΚόσμοςΕιδήσεις

Βραβεία Όσκαρ 2021: δίμηνη αναβολή της απονομής λόγω του κορονοϊού

Είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ παίρνει αναβολή

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε τη δίμηνη αναβολή της 93ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, μεταθέτοντάς την από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 στην Κυριακή 25 Απριλίου 2021, λόγω της πανδημίας της COVID-19 που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο των κινηματογράφων παγκοσμίως, την αναστολή της εξόδου των ταινιών καθώς και κάθε κινηματογραφικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, η Ακαδημία παρατείνει την περίοδο της κυκλοφορίας των ταινιών που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, από την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 στην Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021. Τα μέλη της Ακαδημίας ελπίζουν, με αυτόν τον τρόπο, να «δώσουν στους κινηματογραφιστές την αναγκαία ευελιξία να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να αντιμετωπίσουν κυρώσεις».

Είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ παίρνει αναβολή. Στο παρελθόν τα ιστορικά γεγονότα που ανέβαλαν την καθιερωμένη απονομή των βραβείων Όσκαρ ήταν η μεγάλη πλημμύρα στο Λος Άντζελες το 1938, η δολοφονία του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968 και η απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981. Η Ακαδημία ανακοίνωσε, ακόμη, ότι τα εγκαίνια του Μουσείου Κινηματογράφου της Ακαδημίας που ήταν να πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2021 θα γίνουν τον Απρίλιο του 2021 ώστε να συμπέσουν με τα βραβεία, ενώ σε μεταγενέστερη -άγνωστη μέχρι στιγμής- ημερομηνία θα απονεμηθούν τα τιμητικά βραβεία Governors Awards που δίνονται συνήθως το φθινόπωρο.

Απομένει να αποφασιστεί ο τρόπος απονομής των βραβείων Όσκαρ, αν θα δοθούν διαδικτυακά δηλαδή ή σε μια απονομή με καλεσμένους όπως κάθε χρόνο. Η Ακαδημία έχει ήδη αποφασίσει επίσης, μετά το κύμα οργής και αντίδρασης στις Ηνωμένες Πολιτείες που ακολούθησε τη δολοφονία του George Floyd, να διευρύνει τη φυλετική εκπροσώπηση των μελών της κινηματογραφικής βιομηχανίας μέσω της επεξεργασίας νέων κανόνων δικαιωμάτων συμμετοχής.

Πηγή: ethnos.gr

Show More

Related Articles

Back to top button