ΒριλήσσιαΚοινωνίαΔήμοιΕιδήσεις

Αργύρη μείνε στο σύμπαν σου και άσε τον Σελ ήσυχο!

Ο μικρός γάτος Σελ βρέθηκε σε βενζινάδικο με εγκαύματα στο πόδι από καυστικό υγρό. Το περιστατικό δημοσίευσε η ομάδα FeliCity-Γάτες στην πόλη αναζητώντας κάποιον να τον υιοθετήσει.
Το θέμα παρουσιάστηκε με φανερά… αντιπολιτευτικά αντανακλαστικά στο σάιτ vrilissiapress.gr του Αργύρη Ντινόπουλου, με τίτλο “ΣΟΚ! Ο Δήμος Βριλησσίων δεν έχει 15 ευρώ για να σωθεί ο μικρός ΣΕΛ”, αναφέροντας επιπλέον πως “η γραφειοκρατία του Δήμου Βριλησσίων κόβει τη ζωή από τον Σελ. Η ημερήσια νοσηλεία του είναι μόλις δεκαπέντε με είκοσι ευρώ. Οι υπηρεσίες του δήμου ισχυρίζονται οτι το δημοτικό ταμείο μπορεί να διαθέσει λεφτά μόνο για τη στείρωση των αδέσποτων.”
Στην εν λόγω δημοσίευση έσπευσε να απαντήσει η φιλοζωική ομάδα FeliCity, ενοχλημένη από την μικροπολιτική εκμετάλλευση των γεγονότων που αφορούσαν στη ζωή του άτυχου γατιού από το μέσο.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της FeliCity – Γάτες στην πόλη:
Σε ένα παράλληλο σύμπαν από το δικό μας, κάποιοι χρησιμοποιούν τα κακοποιημένα ζωάκια που φροντίζουμε για να θίξουν πολιτικούς αντιπάλους και ένα αόριστο “κράτος”.
Είναι λυπηρό και μας βρίσκει αντίθετους. Και, πάνω από όλα, δεν βοηθάει τα ζώα. Ως ενεργοί πολίτες ξέρουμε ότι, αν χρειαστεί, θα βάλουμε πλάτη για όποια έλλειψη μπορούμε να καλύψουμε.
Μην κάνετε μικροπολιτική με καμμένα ζώα, βοηθήστε το φιλοζωικό κίνημα να δυναμώσει και να τα υπερασπιστεί όπως τους αξίζει!
Παραθέτουμε την απάντησή μας σε άρθρο που μπορείτε να βρείτε στον τοπικό τύπο.
” Ως συντονίστρια της ομάδας FeliCity, που λειτουργεί 5 έτη και για εκατοντάδες αδέσποτες γάτες στα Βριλήσσια, θέλω να επισημάνω τα εξής σχετικά με το άρθρο σας:
1. Ο Δήμος Βριλησσίων και οι αρμόδιοι υπάλληλοι διενεργούν εδώ και χρόνια ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στειρώσεων που σώζει καθημερινά ζωές αδέσποτων ζώων. Δίνονται πολλά χρήματα αλλά και ενδιαφέρον και προσωπικός χρόνος υπαλλήλων με αποτέλεσμα να έχουν σωθεί εκατοντάδες ζώα από την άθλια ζωή του αστείρωτου. Χωρίς καμία γραφειοκρατία. Στα Βριλήσσια έχουμε από τα καλύτερα προγράμματα στη χώρα. Πολλοί δημότες έχουν αξιοποιήσει το πρόγραμμα και το γνωρίζουν.
2. Το τρέχον πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο στειρώσεις γιατί έτσι είναι η δημόσια σύμβαση. Δεν έχει μορφή “κουμπαρά” για όποια ανάγκη προκύψει. Έχουμε συζητήσει με τον Δήμο την ανάγκη μελλοντικά να επεκταθεί και σε επείγουσα νοσηλεία. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται. Επίσης, δεν θέλουμε να στερήσουμε πόρους από το πολύτιμο πρόγραμμα στειρώσεων. Γιατί πώς αλλιώς θα ελεγχθεί ο πληθυσμός των 5000 γατών στα Βριλήσσια; με ευχές; 3. Τα 15 ευρώ κόστος νοσηλείας του Σελ που βάλατε για τίτλο δημιουργούν λάθος εντύπωση. Ήδη έχουν ξεπεράσει τα 120 και εκτιμώ ότι θα ξεπεράσουν τελικά και τα 200. Για αυτό ζητήσαμε βοήθεια. Αν σωζόταν με 15 ευρώ τα βάζαμε όλα εμείς!
4. Διαβάζω στους κανόνες της σελίδας, δικά σας λόγια: “Να είστε καλοπροαίρετοι και ευγενικοί… Ας δείχνουμε σε όλους σεβασμό. Οι υγιείς διαφωνίες είναι φυσιολογικές, αλλά η ευγένεια είναι πάντα απαραίτητη.” Θεωρώ ότι το άρθρο σας δεν είναι καλοπροαίρετο καθώς μηδενίζει ένα έργο και επένδυση ετών του Δήμου, του Αντιδημάρχου και της αρμόδιας τμηματάρχη, με σκοπό να προκαλέσει “αίσθηση”, προσβάλλοντας και πρόσωπα που δεν συμμετέχουν σε πολιτικά παιχνίδια, τελείως άδικα.
5. Αν μεταχειρίζεστε έτσι την απλή έκκλησή μας για βοήθεια προς τους φιλόζωους, καταλαβαίνετε ότι εμποδίζετε και το έργο μας. Αποθαρρύνετε τους φιλόζωους να βοηθήσουν, όταν πετάτε κατά τον συνήθη προβληματικό τρόπο το μπαλάκι “στο κράτος”. Το μήνυμα όλων των ενεργών πολιτών είναι το ακριβώς αντίθετο από το κράξιμο από τον καναπέ. Θα εκτιμήσουμε αν στο μέλλον θελήσετε να προβάλετε τη φιλοζωία σωστά και θα σας παράσχουμε έγκυρη πληροφορία για να τη χρησιμοποιήσετε βοηθητικά και όχι διαλυτικά. Ο Σελ και πολλά άλλα άτυχα ζώα χρειάζονται αρραγές και ενεργό
μέτωπο υποστήριξης.”
Show More

Related Articles

Back to top button