Κοινωνία

Βασιλικοί μπελάδες! Θα κηδευτεί ο τέως με τιμές αρχηγού κράτους;

Βασιλιά δεν έχουμε αλλά μάλλον αποκτήσαμε βασιλικούς μπελάδες και ίσως κηδέψουμε έναν έκπτωτο βασιλιά, δημοσία δαπάνη, με τιμές αρχηγού κράτους!

Καθώς η υγεία του τέως βασιλιά επιδεινώνεται, η οικογένεια του όπως διαβάζουμε στον Τύπο, έχει απευθυνθεί σε δικηγόρους για να λυθεί το νομικό ζήτημα που  υπάρχει καθώς ο Κωνσταντίνος δεν θεωρείται πια έλληνας πολίτης και να μπορέσει να κηδευτεί στην Ελλάδα, δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους, αφού κάποτε υπήρξε αρχηγός του ελληνικού Κράτους.

Κάτι που σημαίνει ότι θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα και όλα όσα προβλέπει το συγκεκριμένο τελετουργικό.

Η κυβέρνηση, λένε ότι δεν ενθουσιάστηκε με την ιδέα,  αλλά φαίνεται ότι κάποιοι ισχυροί παράγοντες αλλά και επιχειρηματίες, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό και δεν έκρυψαν ποτέ τις φιλοβασιλικές τους τάσεις, πιέζουν να αλλάξει γνώμη.

Είναι αλήθεια μάλλον ότι και πολλοί πολίτες, νοσταλγοί της μοναρχίας και εν δυνάμει πάντα ψηφοφόροι της ΝΔ, θα ήθελαν πολύ τελικώς να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σωρός του τέως βασιλιά.

Η κυβέρνηση μάλλον βρίσκεται σε συμπληγάδες, αφού αν επιτρέψει να κηδευτεί ο Κωνσταντίνος σαν αρχηγός κράτους, τότε ξέρει ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από το κέντρο και την αριστερά.

Πάντως, δεν αποκλείεται καθόλου η κοινωνία μας να διχαστεί και για αυτό το θέμα. Μάλλον είναι το πιο πιθανό.

Μπορούσε άλλωστε πάντα αυτή η βασιλική οικογένεια να μας διχάσει. Δεν θα το κάνει τώρα που πεθαίνει ο τέως βασιλιάς;

Η εν λόγω οικογένεια πάντως, θα έπρεπε να καταλάβει ότι μόνο προβλήματα δημιουργεί με την επιθυμία της αυτή. Το καλύτερο θα ήταν να κηδέψουν τον άνθρωπο τους, όπως θα έκανε κάθε απλός πολίτης. Το ίδιο είναι και αυτοί. Απλοί πολίτες κάποιου άλλου Κράτους. Τους τίτλους τους, τους έχασαν. Και δεν θα τους ξαναπάρουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό.

Show More

Related Articles

Back to top button