ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Βασίλης Τόπαλος: Θρίλερ γύρω από τα αίτια θανάτου του 16χρονου – Πώς δημιουργήθηκε το αιμάτωμα στον εγκέφαλό του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές, αναφορικά με τα αίτια που έφεραν τον τραγικό θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου.

Όπως προκύπτει από τα ως τώρα στοιχεία, στην υπόθεση υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας και τα οποία έχουν ακόμα απαντηθεί.

Και μπορεί η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος του νεαρού αθλητή προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση που επέφερε εγκεφαλική νέκρωση, ωστόσο, οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο 16χρονος να δέχθηκε κάποιο δυνατό χτύπημα είτε κατά τη διάρκεια αγώνα σπάρινγκ (στον οποίο αναφέρεται πως συμμετείχε) είτε εν μέσω έντονης προπόνησης και ύστερα να λιποθύμησε στις τουαλέτες του γυμναστηρίου στον Ταύρο.

Ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος

Γαλεντέρης: «Η πτώση του δεν είναι η αιτία»

Στα αίτια θανάτου του Βασίλη Τόπαλου αναφέρθηκε και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, εξηγώντας σε τι μπορεί να οφείλεται το αιμάτωμα που βρέθηκε στον εγκέφαλό του: «Από την ιατροδικαστική εξέταση που υπεβλήθη ο 16χρονος πυγμάχος, προκύπτει ότι υπήρχε ένα υποσκληρίδιο αιμάτωμα, δηλαδή μία συλλογή αίματος, μεταξύ εγκεφάλου και κρανίου. Αυτή η συλλογή για να δημιουργηθεί και για να αρχίσει να πιέζει τον εγκέφαλο για να προκαλέσει αυτά τα συμπτώματα, θέλει κάποιο χρόνο. Στην συνέχεια βλέπουμε ότι ο 16χρονος πυγμάχος καταρρέει, οπότε βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της δημιουργίας του αιματώματος. Οπότε θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι αυτό το αιμάτωμα δημιουργήθηκε ώρα πριν. Συνεπώς η αιτία πρέπει να μεταφερθεί πριν τη λιποθυμία. Θεωρώ ότι η πτώση του δεν είναι η αιτία», είπε μιλώντας στο ΟPEN.

Συνέχισε λέγοντας ότι η αιτία της αιμορραγίας πρέπει να αναζητηθεί κατά τη διάρκεια της προπόνησης, πριν το λιποθυμικό επεισόδιο: «Αυτά τα αιματώματα είναι φλεβικής αιτιολογίας. Συνεπώς η αιμορραγία είναι αργή. Ο χρόνος με τον οποίο εξελίσσεται ένα αιμάτωμα έχει να κάνει με το τραύμα του αγγείου, όσο μεγαλύτερο, τόσο πιο γρήγορα εκδηλώνεται αυτό το αιμάτωμα. Ο χρόνος που χρειάζεται για να χαρακτηριστεί κάτι οξύ αιμάτωμα είναι τέσσερις μέρες. Ο ασθενής σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να φέρει συμπτώματα ζαλάδας, κεφαλαλγίας, αστάθειας κλπ. Οπως καταλαβαίνεται αυτά τα συμπτώματα δεν υπήρχανε, από το ιστορικό που γνωρίζουμε, συνεπώς το χτύπημα που δημιούργησε αυτή την αιμορραγία, νομίζω ότι εντοπίζεται την ίδια μέρα και στην προπόνηση που προηγήθηκε της ζάλης και της κατάρρευσης», τόνισε ο κ. Γαλεντέρης

Δήλωσε δε, ότι ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχία θα μπορούσε να είχε σωθεί αλλά λόγω του τραύματος η περίπτωσή του καθίστατο δύσκολη: «Θα μπορούσε να σωθεί. Συνήθως τα υποσκληρίδια αιματώματα αντιμετωπίζονται με μία αποσυμφόρηση και με νοσηλεία με στενή παρακολούθηση. Εδώ όμως η αιμορραγία ήταν πολύ έντονη, εκτεταμένη και νομίζω ότι είχε και επιπλοκές, όπως περιεγράφηκε από το ιστορικό του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε ο 16χρονος. Ηταν μία περιπλεγμένη κατάσταση».

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα κινήθηκαν αρκετά γρήγορα. Γρήγορα κλήθηκε το ασθενοφόρο, γρήγορα μπήκε στο χειρουργείο ο 16χρονος. Οι ασθενείς που έχουν υποσκληρίδια αιματώματα τα αντιλαμβάνονται την στιγμή της κατάρρευσης. Εκτός αν ο αρχικός τραυματισμός οδήγησε στο νοσοκομείο και πάνω στη διερεύνηση βρέθηκε το υποσκληρίδιο αιμάτωμα», πρόσθεσε ο κ.Γαλεντέρης.

Κατέληξε λέγοντας ότι πράγματι είναι δυνατό ένα σφοδρό χτύπημα να μπορέσει να δημιουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις ένα θανατηφόρο αιμάτωμα: «Τα χτυπήματα αυτά προκαλούν μία κίνηση εντός του εγκεφάλου. Αυτή η κίνηση τεντώνει τα αγγεία. Αν μία τέτοια κίνηση είναι απότομη με μεγάλη ενέργεια μπορεί ένα αγγείο να υποστεί ρήξη στο τοίχωμά του. Μπορεί να είναι σπάνιο, αλλά συμβαίνει αυτό το πράγμα. Οι τραυματισμοί αυτοί μπορούν να εμφανιστούν ακόμη και με προστατευτική κάσκα και γάντια. Η κίνηση της κεφαλής είναι αυτή που προκαλεί τη ρήξη του αγγείου».

Απίστευτος πόνος στην κηδεία του

Η κηδεία του αδικοχαμένου 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (5/1) στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Ασπρόπυργο, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και παρουσία του υφ. Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγγενείς, φίλοι και συναθλητές έδωσαν με βουνό πόνο το «παρών» στην εκκλησία και στη συνέχεια «αποχαιρέτησαν» για πάντα τον χαμογελαστό Βασίλη στο Δημοτικό Κοιμητήριο Σχιστού, όπου έγινε η ταφή.

Show More

Related Articles

Back to top button