ΚοινωνίαΕιδήσεις

Βίντεο: ΜΑΤ περικυκλώνουν μαθητές και απειλούν με προσαγωγές!

 

Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγράφηκε σε βίντεο καταδεικνύοντας τη δράση των ΜΑΤ. Το περιστατικό συνέβη στο περιθώριο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα και τα ντοκουμέντα έρχονται να επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ του Tvxs.gr για αναίτιες προσαγωγές και ελέγχους μαθητών σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στο βίντεο φαίνεται μια διμοιρία των ΜΑΤ να έχει περικυκλώσει μαθητές που συμμετείχαν στη διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο Αμαλία και να ετοιμάζεται να προχωρήσει στην προσαγωγή τους.

Στο περιστατικό επενέβησαν εκπαιδευτικοί προκειμένου τα παιδιά να αφεθούν ελεύθερα πράγμα το οποίο τελικά έγινε.

Μάλιστα ο ένας εκπαιδευτικός ακούγεται καθαρά να λέει: «Μας λέτε εξακρίβωση, μετά μας λέτε προσαγωγή, θα τους πάτε πάνω για να κάνετε σύλληψη. Το έχουμε δει το έργο εκατό φορές. Επιτέλους. 15χρονα παιδιά να τους βάζετε σε αυτή τη διαδικασία σα να είναι εγκληματίες; Τι νομίζετε ότι κάνετε;»

Αστυνομικοί έψαχναν τσάντες μαθητών στο μετρό

Νωρίτερα, αστυνομικοί έψαχναν τις τσάντες μαθητών στο μετρό Αγίου Αντωνίου, ενώ έφτασαν μάλιστα στο σημείο να λένε πως η αστυνομία αποφασίζει για το ποιος θα κατέβει στην πορεία ή όχι. O 902.gr, δημοσίευσε μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.

Η ΤΟ Περιστερίου – Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ κάνει λόγο για πρωτοφανές περιστατικό τρομοκράτησης και προσθέτει: «Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε πολλά παρόμοια με την αστυνομία να παίρνει την σκυτάλη, από τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, από μερίδα διευθυντών που είχαν επιστρατεύσει κόφτες αλυσίδων και απειλές. Αυτός είναι ο διάλογος που θέλει η κυβέρνηση, με ΜΑΤ, με χημικά, με προληπτικούς ελέγχους των “ράμπο” σε 16χρονους, με “άδεια” για το αν πρέπει να αγωνιστούν και να κινητοποιηθούν ή όχι. Το δίκιο των μαθητών έχει κριθεί. Τέτοια περιστατικά μόνο να τους πεισμώσουν καταφέρνουν. Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τον αγώνα στα σχολεία με κάθε μορφή. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Show More

Related Articles

Back to top button