Ζητείται ΠαρόνΝέαΕιδήσεις

Η φωτογραφία της ημέρας: “Οικογενειακή επανένωση”

Η Μαργαρίτα Δράκου είναι μια νέα δικηγόρος που καθημερινά μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έρχεται αντιμέτωπη με την ελληνική γραφειοκρατεία και κυρίως… τον ρατσισμό. Έχοντας ως επί το πλείστον αναλάβει υποθέσεις προσφύγων που αιτούνται ασύλου και οικογενειακής επανένωσης, έχει καταφέρει να μην είναι μόνο δικηγόρος για τους “πελάτες” της αλλά ένας δικός τους άνθρωπος. Ο άνθρωπος που τους βοηθάει να ξαναβρούν την οικογένεια τους και στην ουσία τη ζωή τους.

Σήμερα η Μαργαρίτα συνόδευσε στο αεροδρόμιο εφτά οικογένειες. Ανθρώπους που ταξιδεύουν για να σωθούν, για να ενωθούν και να ελπίζουν ξανά.

Ακολουθεί το κείμενο της δικηγόρου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook:

“Ημέρα χαράς για μένα και για 7 ακόμα οικογένειες. 7 οικογένειες που σήμερα ταξιδεύουν για την Ελβετία με σκοπό να βρουν την υπόλοιπη οικογένεια τους. Άνθρωποι που έμεναν στα Ιωάννινα, Κόρινθο και Αθήνα συναντήθηκαν σήμερα για να κάνουν αυτό το σημαντικό ταξίδι. Η 22χρονη Nazgol θα συναντήσει τον σύζυγο της μετά από 2 χρόνια. Η μικρούλα και πεντάμορφη Kiana μαζί με τους αλλους δυο αδερφούς της θα δει τη μητέρα της μετά από ένα χρόνο. Ο αγαπημένος Khalil μαζί με τη σύζυγο του και τον γιο τους, θα δουν την κόρη τους που βρισκόταν ασυνόδευτη στην Ελβετία πάνω από 1μιση χρόνο. Πατεράδες που μεγάλωναν μόνοι τα παιδιά τους εδώ στην Ελλάδα και μέχρι την τελευταία στιγμή τα πήγαιναν στο σχολείο για να μάθουν ελληνικά, ενώ γνώριζαν ότι θα φύγουν! Είναι άνθρωποι. ΑΝΘΡΩΠΟΙ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Οικογενειάρχες που άφησαν την χώρα τους γιατί είχαν σοβαρά προβλήματα εκεί. Καθημερινά βίωναν στην Ελλάδα τον δικό τους γολγοθά, αποχωρισμένοι από την υπόλοιπη οικογένεια τους. Πάντα με αξιοπρέπεια. Και πάντα με αγάπη για την Ελλάδα. Με αυτούς τους ανθρώπους είχαμε συνεργασία περαν του χρόνου μέχρι το σημερινό τους ταξίδι. Και η αλήθεια είναι ότι μιλούσαμε πολύ συχνά, με κάποιους από αυτούς κάθε εβδομάδα. 

Οι σχέσεις που χτίζω με αυτούς τους ανθρώπους ξεπερνάν τον επαγγελματικό χαρακτήρα και δένομαι μαζί τους. Βιώνω μαζί τους τις δυσκολίες και τσακώνομαι προσωπικά για δικά τους θέματα με τις Υπηρεσίες. 

Μέσα σε αυτόν τον άσχημο κόσμο με ακραίες αντιλήψεις και ρατσιστικές διαθέσεις με κάθε ευκαιρία, εγώ θα προσπαθώ μέσα από αυτή τη σελίδα να δείξω και την άλλη πλευρά αυτών των ανθρώπων. Την ανθρώπινη και τη ρεαλιστική. Είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς, γεμάτοι αγάπη και ευγνωμοσύνη για την Ελλάδα. Νέοι άνθρωποι και παιδιά με όνειρα για σπουδές που σήμερα άνοιξαν τα φτερά τους για μια χώρα που είμαι σίγουρη θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης! Με αυτούς τους ανθρώπους η επικοινωνία μου δεν τελειώνει σήμερα. 

Δεν θα άλλαζα με τίποτα αυτό που κάνω”

Show More

Related Articles

Back to top button