ΔήμοιΗράκλειοΝέαΕιδήσεις

Αυστηρό μήνυμα δημάρχου Ηρακλείου Αττικής στον ΔΕΔΔΗΕ: Σταματήστε το υπερβολικό κλάδεμα που χαλάει την εικόνα των δένδρων

Αυστηρό μήνυμα στους υπεύθυνους του ΔΕΔΔΗΕ να σταματήσει το υπέρμετρο κλάδεμα των δένδρων στα όρια της πόλης έστειλε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος.

Το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο τα συνεργεία του Διαχειριστή έχουν εγκατασταθεί στο Ηράκλειο προκειμένου να επέμβουν στα δένδρα που εφάπτονται ή είναι υπερβολικά κοντά στα καλώδια του ρεύματος, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο τα κλαδέματα να είναι σε περιπτώσεις σε τέτοιο βαθμό που αφήνουν το δένδρο σε αποκαρδιωτική εικόνα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος προκάλεσε σύσκεψη στο δημαρχείο με εκπροσώπους του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και των εργολάβων που έχουν αναλάβει τα κλαδέματα εκ μέρους του Διαχειριστή, απαιτώντας να σταματήσει αυτή η υπερβολή και εφεξής οι παρεμβάσεις να γίνονται με σεβασμό στη χλωρίδα της πόλης. Παρουσία δε της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, πρότεινε στους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ τη συνεργασία του Δήμου ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, ο δήμαρχος ζήτησε να παρέχεται αναλυτική και έγκαιρη ενημέρωση για το πρόγραμμα και τα σημεία των κλαδεμάτων ώστε, σε συνεργασία πάλι με τον Δήμο, να αποφεύγονται οι εργασίες σε μέρες που υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στην περιοχή που, σε συνδυασμό με την παρουσία των συνεργείων, τυχόν να προκαλέσει πρόβλημα στη λειτουργικότητα της πόλης (π.χ. ημέρα λαϊκής αγοράς).

Δήμος και ΔΕΔΔΗΕ συμφώνησαν άμεσα να ξεκινήσει πιο στενή συνεργασία που θα λύσει τα παραπάνω θέματα, πόσο μάλλον όταν τα συνεργεία του Διαχειριστή θα απασχοληθούν για καιρό ακόμα στην πόλη του Ηρακλείου, μέχρις ότου να εξασφαλισθεί ότι το δίκτυο των καλωδίων δεν θα κινδυνεύει σε μελλοντική περίοδο κακοκαιρίας.

«Ασφαλώς και πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε τα κλαδιά των δένδρων να μην έχουν κοντινή απόσταση από τα καλώδια του ρεύματος, ώστε σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων να μην έχουμε προβλήματα. Όμως αυτές πρέπει να γίνουν με ταυτόχρονο σεβασμό στα δένδρα, στη φυσιογνωμία της πόλης. Συμφωνήσαμε οι εφεξής παρεμβάσεις να γίνονται σε συνεννόηση με τους γεωπόνους του Δήμου μας και, βέβαια, να υπάρχει και ενημέρωση για το ακριβές πρόγραμμα των σημείων των κλαδεμάτων ώστε να μην δημιουργείται θέμα με την κυκλοφορία στην πόλη. Άποψή μου είναι ότι όλα αυτά τα θέματα θα λυθούν οριστικά με την υπογειοποίηση των γραμμών, κάτι που προγραμματίζω να εξετάσουμε σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ την επόμενη δημοτική περίοδο», δήλωσε στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος της πόλης.

Show More

Related Articles

Back to top button