ΠολιτικήΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Ξεκινούν οι διεργασίες της Βουλής – Το χρονοδιάγραμμα

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη (6/7) στις 5 το απόγευμα, στη Βουλή, η τριήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η διαδικασία στη Βουλή θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.

Μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό αναμένεται μια σειρά ομιλιών εισηγητών όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων και, κατόπιν, οι τοποθετήσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων, εφόσον το επιθυμούν.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης αναμένεται να τοποθετηθούν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και βουλευτές, με τους τελευταίους, να εντάσσονται σε κύκλους ομιλητών κατ΄ αναλογία της δύναμης των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Το χρονοδιάγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων:

Πέμπτη, 06/07/2023: 17:00 (ολομέλεια) Ανάγνωση και συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης (ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων)

Παρασκευή, 07/07/2023: 09:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης

Σάββατο, 08/07/2023: 09:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. (κλείσιμο συζήτησης με ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων με αντίστροφη σειρά)

Show More

Related Articles

Back to top button