1Πολιτική

Λίγο πριν την διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση διαγραφής των Σκουρλέτη, Φίλη και Βήτσα

Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ • «Υπάρχουν όργανα» απαντούν Φίλης, Bίτσας και Σκουρλέτης στην πρόταση διαγραφής τους από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, λίγο πριν τη διαφαινόμενη διάσπαση του κόμματος και μετά τις απανωτές εκλογικές ήττες. Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε χθες στην πρόταση διαγραφής των πρώην υπουργών Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα κατηγορώντας τους ότι αντιπολιτεύονται το κόμμα στα κανάλια και αρνούνται να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση.

Προηγήθηκε κείμενο – «βόμβα» όπως το χαρακτηρίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, με το οποίο προτείνεται «διέξοδος Αριστερά»,και τονίζεται πως το κόμμα βρίσκεται σε αποδρομή και τείνει να μην έχει, με οποιοδήποτε πολιτικό σκεπτικό, σχέση με την Αριστερά. Παράλληλα εξαπολύεται σφοδρή επίθεση κατά της σημερινής ηγεσίας  και της στενής ομάδας στελεχών, που περιβάλλει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Την άμεση σύγκληση της Π.Γ. ζητά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αφού ο κ. Κασσελάκης «με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τρία κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές, του δίνει την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού» αναφέρεται στην ανάρτηση της νεολαίας.

Και καταγγέλλει πως «τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά».

Show More

Related Articles

Back to top button