ΘέατροΝέαΕιδήσεις

«Απόλλυμι»: Το χορευτικό σόλο της Όλγας Σπυράκη στο ΠΛΥΦΑ

Το χορευτικό σόλο της Όλγας Σπυράκη με τίτλο «Απόλλυμι» έρχεται στο ΠΛΥΦΑ από τις 15 Μαρτίου και μόνο για 4 παραστάσεις.

Ένα σόλο αυτό που επιζητά τη διαπραγμάτευση της απώλειας ως γεγονός των καιρών μας, ως φαινόμενο πολιτικό και κοινωνικό που καθιστά την ύπαρξη μας a priori σε μια συνθήκη ήττας, σε μια συνθήκη όπου έχουμε απωλέσει ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η εικόνα που αποτελεί την αφετηρία του σόλο, είναι η είσοδος μιας γυναίκας στο σπίτι της, ενώ έχει μόλις ενημερωθεί για μια απώλεια που έχει υποστεί. Δεν διευκρινίζεται ποτέ τί είναι αυτό που έχει απωλέσει, τί είναι αυτό που πενθεί.

Όσο το σόλο εξελίσσεται, η γυναίκα σταδιακά βιώνει κάθε ένα από τα πέντε στάδια του πένθους για την απώλεια (όπως αυτά έχουν διατυπωθεί από την ψυχολόγο Elisabeth Kübler-Ross και είναι η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η θλίψη και η αποδοχή). Για κάθε στάδιο που βιώνει, η ρεαλιστική της δράση μεταποιείται σε χορό, ενώ ο χώρος γύρω της σταδιακά αποδομείται.

Συντελεστές

Χορογραφία/ ερμηνεία: Όλγα Σπυράκη

Βοηθός χορογράφου: Μίνα Ανανιάδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Βάρσου

Σύμβουλος δραματουργίας: Στεριανή Τσιτζιλιώνη

Μουσική/ σύνθεση: Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά: Χρήστος Μπουρελιάς & Αλέκος Μπουρελιάς

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ζέτα Σπυράκη

Διδασκαλία τραγουδιού: Αρετή Μίγγου

Κινηματογράφηση/Μοντάζ-Φωτογραφίες: Ζέτα Σπυράκη, Χρήστος Μπουρελιάς & Αλέκος Μπουρελιάς

Οργάνωση παραγωγής: (για τον κύκλο παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)DELTA PI ΑΜΚΕ ΣΙΝΚ ΑΠ ΠΡΟΝΤΑΞΙΟΝΣ Υπεύθυνος παραγωγής Χρήστος Ξυραφάκης

ΑΜΚΕ Saltiagos

Social media επικοινωνία: Μαριάννα Σιδηροπούλου

Το έργο υλοποιείται με την οικονομική χορηγία του ΥΠΠΟΑ 2020, ως έργο χορού.

Το έργο αποτελεί συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών.

Εισιτήρια

Τιμές:

Κανονικό: 10 ευρώ

Φοιτητικό, Ανέργων, άνω των 65, ατέλειες , «Συντροφικό»( επαγγελματίες και φοιτητές στον χώρο του χορού, θεάτρου, μουσικής, εικαστικών τεχνών): 5 ευρώ

Show More

Related Articles

Back to top button