ΠολιτικήΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Εκλογές 2023 – Αυτά δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί για το τελικό αποτέλεσμα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας»

Η πρώτη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των εκλογών έχει ως εξής: «Με τη συμμετοχή των αποδήμων να αποτελεί ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Ευχαριστώ από καρδιάς τα εκατομμύρια Ελληνίδων και Ελλήνων που ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία μεγάλο νικητή. Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα τον διχασμό. Είμαι περήφανος και συγκινημένος για το εντυπωσιακό ποσοστό. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής. Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας. Χρειάζονται κυβέρνηση που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και μπορεί να τις πραγματοποιήσει. Από αύριο θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες. Ο πολιτικός σεισμός μας καλεί όλους να επιταχύνουμε τη διαδικασία για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο.

Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Θα τον διανύσουμε πάλι μαζί. Με οδηγό την αλήθεια και την ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική, χωρίς αλαζονεία και έπαρση που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχτώ. Συνεχίζουμε, προχωράμε σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά».

Αλέξης Τσίπρας: «Εξαιρετικά αρνητικό το αποτέλεσμα»

Εξαιρετικά αρνητικό το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κύριο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν συλλογικά τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει, δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και κυρίως τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, ανανεωμένο και δυνατό»

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στις πρώτες του δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, έκανε λόγο για «αναγέννηση του πασοκ και της δημοκρατικής παράταξης».

«Ο μεγάλος νικητής απόψε είστε όλοι εσείς, που πιστέψατε, που αγωνιστήκατε» τόνισε. «Σήμερα, αποδείχτηκε η βαθιά ρίζα της δημοκρατικής παράταξης. Η ΝΔ τα τελευταία χρόνια αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, επιδεινώσε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Ο μόνος λόγος δεν τα πλήρωσε όλα σήμερα στην κάλπη, είναι ο χρυσός της χορηγός, ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, υπό τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και έτοιμο για την επόμενη μεγάλη μάχη, την επόμενη μεγάλη νίκη. Σ’αυτήν θα φέρουμε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο ψηλά. Σήμερα, δεσμεύομαι προσωπικά πως και στην επόμενη μάχη το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, ανανεωμένο και δυνατό», κατέληξε.

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Καμιά στήριξη και καμιά ανοχή στη νέα κυβέρνηση»

Η δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός της σπείρας των εργατικών, λαϊκών, νέων δυνάμεων που συνετάχθησαν με τους κομμουνιστές», τόνισε χαρακτηριστικά. «Αυτές οι νέες δυνάμεις, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στη μάχη του ΚΚΕ κόντρα στον καπιταλισμό», συμπλήρωσε. Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θα οδεύσει προς μία αντιλαϊκή κατεύθυνση σε βάρος των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. «Τα κόμματα συγκλίνουν σε βασικές κατευθύνσεις», είπε στην συνέχεια, και επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η Κουμουνδούρου συνεισέφερε στην επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.«Καμιά στήριξη και καμιά ανοχή στη νέα κυβέρνηση», κατέληξε.

Κυριάκος Βελόπουλος: «Περάσαμε από φωτιά, περάσαμε από τυφώνα»

Η δήλωση του κ. Βελόπουλου έχει ως εξής: «Το σύστημα σήμερα και μέχρι χθες είχε δώσει τα ρέστα του ώστε η Ελληνική Λύση να είναι εκτός Βουλής. Από 10 βουλευτές πήγαμε στους 16. Ευχαριστούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πού τίμησαν την Ελληνική Λύση, που εμπιστεύτηκαν την Ελληνική Λύση. Περάσαμε από φωτιά, περάσαμε από τυφώνα. Μείναμε όρθιοι και συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε να τιμούμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς δεν προδώσαμε κανέναν. Είμαστε το μοναδικό ελληνικό πατριωτικό κόμμα. Το αποδείξαμε και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Ευχαριστούμε όλους ακόμα μία φορά από τα βάθη της ψυχής μας. Και η απόδειξη του ποιος ηττήθηκε είναι αυτό εδώ, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι οποίες η μεν πρώτη μάς έδινε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές 2,7%, η δεύτερη 2,7%, η τρίτη 2,8%, η τέταρτη 2,6%, η πέμπτη 2,7%. Αυτό τι αποδεικνύει; Ότι περάσαμε από τη φωτιά και βγήκαμε αλώβητοι. Γιατί έτσι είναι οι Έλληνες. Ευχαριστώ και πάλι».

Γιάνης Βαρουφάκης: «Η ερντογανοποίηση της χώρας ολοκληρώθηκε»

«Η Μητσοτάκης Α.Ε. νίκησε κατά κράτος», είπε και πρόσθεσε. «Ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ που ενταφίασε την απλή αναλογική». «Η δική μας ήττα θα μπει στο μικροσκόπιο της αυτοκριτικής μας».

Show More

Related Articles

Back to top button