ΧαλάνδριΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Αποκτά δημοτική πινακοθήκη ο Δήμος Χαλανδρίου

Στη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης προχωρά ο Δήμος Χαλανδρίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15/3/23), με στόχο την προβολή της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής και την προώθηση της εικαστικής εκπαίδευσης.

Ήδη δεκάδες εικαστικοί έχουν προσφερθεί να δωρίσουν τα έργα τους, τα οποία θα τοποθετηθούν στο κτήριο «Νόμπελ», που θα λειτουργήσει ως χώρος Πολιτισμού, ή σε όποιο άλλο χώρο κριθεί κατάλληλος.

Η Δημοτική Πινακοθήκη θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του πολιτιστικού τομέα του Δήμου και με την υποστήριξη μια έμπειρης επταμελούς ομάδας εικαστικών και θεωρητικών της Τέχνης, η οποία θα έχει ρόλο συμβουλευτικό και «θητεία» έως τις 31.12.2023.

Την ομάδα έργου, στην οποία περιλήφθηκαν και πρόσωπα που υπέδειξαν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, απαρτίζουν οι:

Nίκος Οικονομίδης (ζωγράφος)

Νίκος Ζήβας (ζωγράφος, εικαστικός καλλιτέχνης)

Χρήστος Κεχαγιόγλου (ζωγράφος)

Δημήτρης Κριτσωτάκης (εικαστικός καλλιτέχνης και υπάλληλος της Δν/σης Πολιτισμού)

Σέργιος Γκάκας (αντιδήμαρχος Διοικητικών & Πολιτισμού)

Κώστας Αγγελής (δημοτικός σύμβουλος – συγγραφέας)

Πόπη Κρανίδη (ζωγράφος)

Σέργιος Γκάκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού: «Οραματιζόμαστε μια Πινακοθήκη σύγχρονη και πρωτοπόρα»

«Ο Δήμος του Χαλανδρίου έχει ήδη μια σημαντική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αττικής, κυρίως μέσω του Φεστιβάλ Ρεματιάς. Η δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης θα ενισχύσει το ρόλο αυτό περαιτέρω, θα βοηθήσει στην καλλιέργεια των πολιτών, όχι μόνο του Χαλανδρίου αλλά και όλων των γύρω περιοχών και θ’ αποτελέσει ένα μοντέρνο, πολιτισμένο και δημιουργικό στέκι για τη νεολαία του Δήμου. Οραματιζόμαστε μια Πινακοθήκη σύγχρονη και πρωτοπόρα με φρέσκια και σύγχρονη φιλοσοφία, την οποία θα αγκαλιάσει η πόλη και ολόκληρη η Αττική. Το πρώτο βήμα έγινε ήδη με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.

Show More

Related Articles

Back to top button