ΔήμοιΚοινωνίαΝέα

Απογραφή πληθυσμού: Παντού μειώνονται, στα ΒΑ προάστια πληθαίνουν

Σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Αγ. Παρασκευή και Γέρακα η μεγαλύτερη αύξηση

  • Σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Αγ. Παρασκευή και Γέρακα η μεγαλύτερη αύξηση 

Αύξηση πληθυσμού καταγράφεται στα βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας, σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη Αττική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ.

Συνολικά, αυξημένος κατά 1,1% είναι ο πληθυσμός των βόρειων προαστίων της Αθήνας  φθάνοντας τους 598.847 κατοίκους, εκ των οποίων οι 281.373 είναι άνδρες και οι 317.474 γυναίκες.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειναι  ότι η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στα βορειοανατολικά προάστια: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Παπάγου-Χολαργός, Φιλοθέη-Ψυχικό αλλά και Γέρακας-Παλλήνη, μετρούν συνολικά, περίπου 20.000 περισσότερους κατοίκους σε σχέση με το 2011. Μάλιστα, ο Δήμος Παλλήνης που περικλείει τον Γέρακα, την Παλλήνη και την Ανθούσα ειναι ο Δήμος με τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού (+6.000) σε όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική.

Αντίθετα, το Μαρούσι και η Νέα Ιωνία καταγράφουν σημαντική μείωση. Ισχνή ειναι η αύξηση πληθυσμού σε Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση-Πεύκη και Ηράκλειο.

Οι μεγαλύτεροι σε πληθυσμό Δήμοι παραμένουν αυτοί του Χαλανδρίου, της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου, με 77.118, 72.860 και 70.519 μόνιμους κατοίκους αντιστοίχως.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Close