ΕλλάδαΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Απαγόρευση συναθροίσεων και στην επέτειο του Γρηγορόπουλου

Στα πρότυπα των απαγορεύσεων για την επέτειο της εξέργερσης του Πολυτεχνείου κινείται η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των συναθροίσεων και για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση «απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020».

Αναλυτικότερα, η διαταγή αναφέρει: «Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Ήδη την Παρασκευή η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές μετά τη διάλυση συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, όπου διαδηλωτές πέταξαν φέιγ βολάν και άπλωσαν πανό για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έγραφε «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Show More

Related Articles

Back to top button