Φιλοθέη-ΨυχικόΝέαΕιδήσεις

Μπούλινγκ 15χρονου στο Αρσάκειο: Στον Σύλλογο Διδασκόντων γονείς και μαθητές

Ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων παρουσιάζονται σήμερα, Μ. Τρίτη, οι εμπλεκόμενοι, στην υπόθεση άγριου μπούλινγκ σε βάρος του 15χρονου μαθητή του Αρσάκειου, συμμαμαθητές του αλλά και οι γονείς τους, στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας για το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έχει ήδη ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους μαθητές, τους κηδεμόνες τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η Διοίκηση του Γυμνασίου από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

«Δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς. Τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο. Τον πειράζαμε και τη συγκεκριμένη μέρα και, έτσι, για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του 5-6 παιδιά, τον δέσαμε με τη πετονιά, αλλά ξέφυγε λίγο η κατάσταση», ισχυρίζονται οι έξι μαθητές στην κατάθεσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 15χρονου θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του σχολείου την ίδια ώρα που ο εισαγγελέας επέστρεψε την δικογραφία στο τμήμα ανηλίκων για περαιτέρω έρευνα.

Ο συνήγορος του 15χρονου μαθητή, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι το παιδί, μετά την επιστροφή του στο σχολείο, δέχεται εκ νέου bullying ως ο «καταδότης» που κινητοποίησε νομική διαδικασία για την τιμωρία των συμμαθητών του.

Show More

Related Articles

Back to top button