ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

ΚΚΕ Νέας Ιωνίας: Παρέμβαση για τις παιδικές χαρές και τους ελεύθερους χώρους στις συνοικίες Νεάπολης και Σαφράμπολης

Σε συνέχεια των ζητημάτων που έχουν ανακύψει πρόσφατα σε περιοχές της Νέας Ιωνίας για θέματα που σχετίζονται με τις παιδικές χαρές, τα πάρκα και συνολικά τους ελεύθερους χώρους η Κομματική Οργάνωση Βάσης Νεάπολης – Σαφράμπολης του ΚΚΕ προσθέτει ακόμη μία διάσταση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «στις συνοικίες της Νεάπολης και της Σαφράμπολης υπάρχουν, λειτουργούν (ή και όχι) μια σειρά από άλση, πάρκα, πλατείες και παιδικές χαρές. Τα περισσότερα από αυτά είναι εγκαταλελειμμένα ή μη ουσιαστικά αξιοποιημένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χαρακτηριστικά η πλατεία Υγείας, το άλσος Παλαιολόγου, η πλατεία Φλέμινγκ, η πλατεία Ελευθερίας και το πάρκο της, η πλατεία Τσαλδάρη, η πλατεία Καλλικρατειάς κ.ά., στα περισσότερα από τα οποία υπολειτουργούν και παιδικές χαρές, αλλά και άλλοι χώροι άθλησης και αναψυχής, όπως γήπεδα μπάσκετ, 5×5, χώροι για ποδήλατο, τρέξιμο ή περπάτημα κ.λπ.».

Όπως τονίζει η ΚΟΒ, «έχοντας γνώση και στηρίζοντας την πρωτοβουλία κατοίκων στην περιοχή και φορέων για την ανάπλαση της παιδικής χαράς στην πλατεία Ελευθερίας και με γνώμονα πάντοτε την ανάγκη του λαού για αναψυχή και την ανάγκη των παιδιών για κοινωνικοποίηση, παιχνίδι, άθληση και άλλες δραστηριότητες, καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο:

Να πάρει άμεσα απόφαση για την πραγματική και ουσιαστική ανάπλαση όλων των παιδικών χαρών και των ανοιχτών δημοτικών γηπέδων, την επανατοποθέτηση όσων έχουν καταργηθεί στις περιοχές της Σαφράμπολης και της Νεάπολης.

Τον καθαρισμό, ανάπλαση και αξιοποίηση , των πάρκων και των πλατειών.

Την ουσιαστική αναβάθμιση του Άλσους Παλαιολόγου ώστε να γίνει τόπος αναψυχής για τον λαό της Νέας Ιωνίας.

Τον καθαρισμό και την προστασία του Άλσους Βεΐκου (οδός Δερμιδεσίου) από διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα που ξανά μετά από χρόνια ανακινούνται, με ευθύνη όλων των προηγούμενων και τωρινών κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών».

Show More

Related Articles

Back to top button