ΠεριβάλλονΚηφισιάΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Αντικατάσταση παλαιών και εγκατάσταση οικολογικών κάδων απορριμμάτων για χρήση από Α.μ.Ε.Α. στην Κηφισιά

Στο πλαίσιο δημιουργίας δικτύου προσβασιμότητας ΑμεΑ

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Κηφισιάς παρέλαβε νέους κάδους απορριμμάτων οι οποίο αντικαθιστούν σταδιακά παλαιούς κάδους σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη καθώς και οικολογικούς κάδους απορριμμάτων για χρήση από Α.μ.Ε.Α.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Υπηρεσία Καθαριότητας με το συντονισμό της Αντιδημάρχου Ζέτης Κασιμάτη, είχε εντοπίσει τα σημεία στα οποία υπήρχαν φθαρμένοι κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Επιπλέον, το Γραφείο Δημότη συγκέντρωσε τα σχετικά αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί από τους δημότες προκειμένου να τοποθετηθούν οι νέοι κάδοι στα σημεία που υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού Ζέτη Κασιμάτη δήλωσε:

«Συνεχίζουμε το πρόγραμμα ανανέωσης του εξοπλισμού μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, έτσι ώστε να βελτιώσουμε το σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων.  Παράλληλα θα ξεκινήσουμε τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στους καφέ κάδους, που συντονίζει ο  αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης Γιώργος Σκορδίλης. Παρακαλώ τους δημότες να μεριμνούν ώστε να μεταφέρουν τα απορρίμματα στους αντίστοιχους κάδους».

Η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει παραλάβει 1081 νέους κάδους εναπόθεσης σύμμεικτων απορριμμάτων και  απορριμμάτων για ανακύκλωση  με χωρητικότητες ανάλογες των αναγκών.

Η ανάπτυξη της  συλλογής των βιοαποβλήτων, στο Δήμο Κηφισιάς θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με ενημέρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Σκορδίλη. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν κάδο, ενημερωτικό φυλλάδιο και βιοδιασπώμενη σακούλα για την συλλογή.

Σταδιακά θα τοποθετηθούν 320 καφέ κάδοι με προτεραιότητα σε χώρους εστίασης και λαϊκών αγορών αλλά και νοικοκυριών που έχουν ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων.

Κάδοι απορριμμάτων ειδικοί για άτομα με αναπηρία στην Κηφισιά

Παράλληλα καινούργιοι κάδοι ανακύκλωσης και σύμμεικτων απορριμμάτων, ειδικοί και για άτομα με αναπηρία, εγκαθίστανται σε τρία σημεία του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου για δημιουργία δικτύου  προσβασιμότητας των πολιτών με αναπηρίες.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού Ζέτη Κασιμάτη δήλωσε:

«Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου ο Δήμος μας προμηθεύτηκε τρεις συστοιχίες που αποτελούνται από  κάδους ανακύκλωσης και σύμμεικτων απορριμμάτων, ειδικοί και για άτομα με αναπηρία. Οι εν λόγω κάδοι είναι συνδεδεμένοι με ειδικό  σύστημα, ώστε να ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού από άτομα με αναπηρίες ενώ παράλληλα είναι και οικολογικοί λόγω της λειτουργίας τους με ρεύμα από φωτοβολταϊκά πάνελ. Οι κάδοι τοποθετούνται κοντά σε ράμπες Α.μ.Ε.Α. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Η χωρητικότητα (σε lt) των κάδων είναι 1100 λίτρα.  Σύμφωνα με τα  τεχνικά τους χαρακτηριστικά η  όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ ενώ μέσω ειδικού αυτοματισμού που ενεργοποιεί το σύστημα μόνο κατά την χρήση εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Το σύστημα ασφάλισης κάδου/κάδων είναι φιλικό προς το προσωπικό αποκομιδής του Δήμου, ενώ η εξάρτηση του καπακιού στο σταθερό πλαίσιο του συστήματος και όχι στον κάδο, εξασφαλίζει την αποφυγή τυχόν ζημιάς τόσο στο καπάκι όσο και στα οχήματα περισυλλογής και πλύσης κάδων του Δήμου που μπορεί να προκληθεί από αμέλεια του χειριστή κατά την τοποθέτηση του κάδου στον ανυψωτικό μηχανισμό του φορτηγού.

Η πολιτική αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο σε μια σειρά δράσεων και έργων προς την κατεύθυνση δημιουργίας δικτύου   προσβασιμότητας Α.μ.Ε.Α.

Show More

Related Articles

Back to top button