ΚοινωνίαΠολιτισμόςΜουσικήΕιδήσεις

Ανοιχτή επιστολή στον Κ. Μητσοτάκη: “Το ελληνικό τραγούδι στο χείλος του γκρεμού”

Aνοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς έστειλαν τα σωματεία Συνθετών, Στιχουργών, Τραγουδιστών και Μουσικών, εκπέμποντας για άλλη μια φορά sos, καθώς όπως περιγράφουν, οι εργαζόμενοι στον χώρο τους είναι στο χείλος του γκρεμού 7 μήνες ήδη.

«Μετά από τον παραλογισμό των αντιφατικών ανακοινώσεων που ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση, ανέστειλε ξανά όλες τις εκδηλώσεις στην Αττική, χωρίς να ανακοινώσει παράλληλα μέτρα στήριξης. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ακατανόητων ενεργειών, ακυρώθηκαν δε και οι συναυλίες στους περισσότερους δήμους, χωρίς να προβλέπεται η αποζημίωση των συναδέλφων. Η κυβέρνηση άφησε τον κλάδο μας εκεί που είναι εδώ και 7 μήνες. Στο κενό. Ως εργαζόμενοι στον χώρο, δεν αντιλαμβανόμαστε, πώς είναι δυνατό να είμαστε ασφαλείς σε αεροπλάνα με 100% πληρότητα, στα πλοία με 85% πληρότητα, στα σχολεία με  25-27 παιδιά ανά τάξη, στα ΜΜΜ, όπου ο συνωστισμός είναι μεγάλος, αλλά όχι στους συναυλιακούς χώρους, όπου τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας» γράφει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές και μουσικοί, ζητούν άμεσα μέτρα και προαναγγέλουν ηχηρές κινητοποιήσεις. Ως μια πρώτη κίνηση οι καλλιτέχνες πραγματοποίησαν συγκέντρωση σήμερα στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι κατά των νέων μέτρων για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία έως το Υπουργείο Εργασίας. Καθώς, ωστόσο, δεν βρισκόταν εκεί κάποιος αρμόδιος στον οποίο μπορούσαν να απευθυνθούν για τα ζητήματά τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποφάσισαν να κλείσουν συμβολικά την οδό Σταδίου.

ΠΗΓΗ:  tvxs.gr

Show More

Related Articles

Back to top button