Αυτοδιοικητικές εκλογέςΑθήνα

Ο Χάρης Δούκας μπορεί να κάνει την έκπληξη

Με την συμμετοχή και συμμαχία των σύγχρονων προοδευτικών δυνάμεων.

Η αλαζονική βεβαιότητα ότι η μάχη του Δήμου έχει κριθεί, αφού ο Κώστας Μπακογιάννης και η ΝΔ έχουν την απόλυτη ηγεμονία και έχουν “καθαρίσει το παιχνίδι” θα μπορούσε κάλλιστα να ανατραπεί, εαν την ερχόμενη Κυριακή το ποσοστό της αποχής δεν θα φτάσει ξανά το 68% .

Ο Χάρης Δούκας την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα έκανε την έκπληξη. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του μόλις στα μέσα Αυγούστου, έχοντας την χαμηλότερη αναγνωρισιμότητα και την στήριξη δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της πολιτικής οικολογίας, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, της ανανεωτικής αριστεράς, του ριζοσπαστικού κέντρου, κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά. Να σπάσει τη νοοτροπία του τίποτα δεν αλλάζει και όλα είναι προδιαγεγραμμένα.

Με μια ατζέντα που ανέδειξε τα βασικά προβλήματα της πόλης: τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της ανθεκτικότητας της πόλης απέναντι στις φυσικές καταστροφές, του θορύβου, της ενεργειακής φτώχειας και των ευάλωτων νοικοκυριών.

Άνοιξε τη συζήτηση σε προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους δημότες:                       Τις κοινωνικές ανισότητες, την κοινωνική συνοχή, για τις υποδομές που χρειάζονται ενίσχυση. Για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει εδώ και 50 χρόνια. Για το πράσινο που μπορεί να βελτιώσει το οξυγόνο.

Ο Χάρης Δούκας αντιπροσωπεύει το νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης και σύγχρονων πολιτικών που έχει ανάγκη η πρωτεύουσα απέναντι στην επιπόλαια διαχείριση δημόσιου χρήματος του Μεγάλου Περίπατου.  Απέναντι στη νοοτροπία του “πάμε κι όπου βγει” , στοχευμένες παρεμβάσεις με ιεράρχηση αναγκών. Απέναντι στο ιλουστρασιόν ράβε- ξήλωνε, έργα υποδομής που δεν φαίνονται αλλά θωρακίζουν.

Η νίκη του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων θα είναι η αλλαγή στον τρόπο διοικησης που έχει ανάγκη η πολιτική ζωή της χώρας, με επιστημονική επάρκεια και λύσεις που δίνουν προτεραιότητα στις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας. Και αυτο μπορεί να γίνει μόνο με την συμμετοχή και συμμαχία των σύγχρονων προοδευτικών δυνάμεων.

 

Show More

Related Articles

Back to top button