ΔήμοιΦωτογραφίαΦιλοθέη-ΨυχικόΔημοτικάΝέαΕιδήσεις

Ανοικτή ξανά η Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό: Έκθεση με φωτογραφίες της Δήμητρας Μαλταμπέ

Ανοικτή ξανά η Πινακοθήκη Λέφα (Κοκκώνη 15,Ψυχικό,τηλ.2106717097), υποδέχεται και φιλοξενεί τη σύγχρονη Ελληνίδα εικαστικό, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Δήμητρα Μαλταμπέ και το φωτογραφικό της έργο που αναφέρεται στο «χώρο και στο όριο».

“Η φωτογραφία είναι ένα μέσο που χρησιμοποιώ από τα φοιτητικά μου χρόνια για καταγραφή αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη της η εικαστικός .Είναι λίγο σαν το σχέδιο που υπάρχει πάντα, είναι μέρος της έρευνας. Κάποια στιγμή, περπατώντας στην Αθήνα, είδα μια σκάλα, από αυτές τις παλαιές τις κυκλικές, που οδηγούσε σε έναν τοίχο, από ένα μικρό μπαλκόνι σε μια ταράτσα, όπου είχαν κτίσει την είσοδο. Ήταν τόσο χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό του αδιέξοδου που βιώναμε έντονα πριν λίγα χρόνια. Μετά, κοιτώντας τις φωτογραφίες που έβγαλα, αποφάσισα ότι ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτήν τη φωτογραφία χωρίς να την πειράξω. Σταδιακά οι φωτογραφίες αυτές έγιναν πολλές.”

Λίγα λόγια γιά την καλλιτέχνη

Η Δήμητρα Μαλταμπέ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Φοίτησε στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Χάγης στην Ολλανδία με υποτροφία του προγράμματος Erasmus και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές – ΜΑ in Fine Arts (Environmental Art – Video Art) στο Kent Institute of Art and Design/ University of Kent, Canterbury, U.K.

Η αλληλεπίδραση ανθρώπου και περιβάλλοντος και οι ομοιότητες μεταξύ βιολογικών δομών και φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν το βασικό άξονα του έργου της. Υπάρχουν αντιστοιχίες ανάμεσα σε φυσικές δομές του μικρόκοσμου και κοινωνικές δομές του μακρόκοσμου, του κόσμου μας. Ο τρόπος με τον οποίο βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε έναν χώρο, είναι καθοριστικός και ενδεικτικός της αντίληψης μας για τον κόσμο γύρο μας.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε προγράμματα artist-in-residence.

Η έκθεση οργανώνεται από τον ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης–Ψυχικού και την επιμελείται η κυρία Ελίζα Γερολυμάτου.

Η έκθεση θα λειτουργεί: Δευτέρα,Τρίτη,Πέμ έως τις 16 Ιουλίου.

Η χρήση της μάσκας μέσα στην πινακοθήκη είναι υποχρεωτική.

Show More

Related Articles

Back to top button