ΠολιτισμόςΑθήναΤέχνεςΨυχαγωγίαΕιδήσεις

Ανοίγει και πάλι στις 30 Οκτωβρίου το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ανοίγει ξανά τις «πύλες» του και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στον υπερσύγχρονο, φιλόξενο και ασφαλή χώρο του.

Στη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές περιηγήσεις σε αρχαίες πόλεις και εμβληματικά μνημεία, καθώς και τις συναρπαστικές τρισδιάστατες ταινίες «Αγία Σοφία, 1.500 Χρόνια Ιστορίας», «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία», «Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο», «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών», «Διαδραστική Περιήγηση στην Ακρόπολη της Εποχής του Περικλή», «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» «Δαρβίνος – Το Μυστήριο της Φύσης», «Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων».

Επίσης, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει τη διαδραστική και επιμορφωτική έκθεση Φυσικής «PLANET PHYSICS». Τριάντα εντυπωσιακά εκθέματα εξοικειώνουν τα παιδιά με τις Φυσικές Επιστήμες μέσα από διασκεδαστικά και πρωτότυπα πειράματα.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, χάρη στην προηγμένη τεχνολογικά κατασκευή του, είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα νωπού αέρα. Το σύστημα αυτό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστά τον αέρα σε όλους τους χώρους με φρέσκο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον. Όλοι οι χώροι απολυμαίνονται συνεχώς, ενώ υπάρχει φροντίδα για την αυστηρή τήρηση της επιτρεπόμενης χωρητικότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν με ασφάλεια στον χώρο. Επίσης, ισχύουν τα εξής:

– Κατά την είσοδο των επισκεπτών στον χώρο πραγματοποιείται θερμομέτρηση.

– Απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους.

– Το προσωπικό διασφαλίζει την τήρηση του επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών.

– Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων (1,5 μέτρο κατ’ ελάχιστον) σε όλους τους χώρους αναμονής (ταμεία, πωλητήριο).

Τις Παρασκευές ο «Ελληνικός Κόσμος» θα δέχεται σχολικές επισκέψεις, ενώ κάθε Κυριακή θα είναι ανοιχτός για ελεύθερους επισκέπτες. Τόσο για τις προβολές της «ΘΟΛΟΥ», όσο και για την επίσκεψη στην έκθεση συστήνεται η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα επικυρώνονται ανέπαφα, κατά την είσοδο στον «Ελληνικό Κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Show More

Related Articles

Back to top button