ΠολιτικήΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Οργή για τον αστυνομικό… αποκλεισμό του κέντρου – Ανακοινώσεις από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Οργισμένες ανακοινώσεις για τον αστυνομικό αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας, όπου, μετά από κυβερνητική εντολή, κλείνουν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, Μοναστηράκι και Ευαγγελισμός, σε μια απροσχημάτιστη προσπάθεια να εμποδίσουν τον κόσμο να πάει στις συγκεντρώσεις, εξέδωσαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτη και προκλητική απόφαση», η οποία, ωστόσο, «δεν πρόκειται να εμποδίσει το ποτάμι του λαού και της νεολαίας να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναλυτικά:

«Η απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Αστυνομίας, με εντολή της κυβέρνησης, να κλείσει σήμερα σταθμούς του Μετρό, ακόμα και μακριά από το κέντρο, δεν πρόκειται να εμποδίσει το ποτάμι του λαού και της νεολαίας να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι φοιτητές, θα βρουν τον τρόπο να βρεθούν στη μεγάλη διαδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη.

Αυτό έχει ήδη φανεί από τα ξημερώματα, που δεκάδες χώροι δουλειάς και κλάδοι έχουν “νεκρώσει”, σχολεία και πανεπιστήμια είναι κλειστά. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!».

Το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με το γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας και επιφυλάσσεται για νομικές ενέργειες προκειμένου οι σταθμοί να παραμείνουν ανοιχτοί.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Πανικόβλητη η κυβέρνηση σαμποτάρει τις κινητοποιήσεις κλείνοντας το μετρό.

Δεν πτοούμαστε: θα περπατήσουμε

Ύστερα από την απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να κλείσει τους κεντρικούς σταθμούς του μετρό για να δυσκολέψει τη συμμετοχή στη διαδήλωση της γενικής απεργίας, το ΜέΡΑ25 επικοινώνησε με το γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας απαιτώντας, επιφυλασσόμενο και νομικές ενέργειες, οι σταθμοί να παραμείνουν ανοιχτοί.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αλλεργική σε οποιαδήποτε εκδήλωση λαϊκής αντίδρασης. Οι απελπισμένες κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν πρόκειται όμως να σταματήσουν τον λαό από το να δώσει σήμερα το παρόν.».

Οι μόνοι κοντινοί σταθμοί που λειτουργούν αυτή τη στιγμή είναι: Θησείο, Βικτώρια, Ακρόπολη, Μεταξουργείο, Μέγαρο Μουσικής. ΗΣΑΠ 11-5, Μετρό 12-4.

Show More

Related Articles

Back to top button