ΑθήναΥγείαΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων για το κρούσμα στον Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων

Σε περιορισμό ο ξενώνας από εχθές

Ανακοίνωσε εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στον Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων του Δήμου. Ο Ξενώνας έχει τεθεί σε περιορισμό, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα αναγκία μέτρα προστασίας για ωφελούμενους και προσωπικό.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

“Τα ξημερώματα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου, ωφελούμενος του Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων παρουσίασε πυρετό και αφού η κατάστασή του εκτιμήθηκε από το υγειονομικό προσωπικό της δομής διακομίστηκε με ασθενοφόρο ως ύποπτο κρούσμα Covid-19 στον Ευαγγελισμό για περαιτέρω διερεύνηση.

Νωρίς το πρωί το Νοσοκομείο ενημέρωσε ότι το τεστ Covid-19 που του έγινε ήταν θετικό και ο ωφελούμενος παρέμεινε για νοσηλεία. Από εκείνη τη στιγμή ο Ξενώνας τέθηκε σε περιορισμό και επιτήρηση.

Άμεσα διενεργήθηκε απολύμανση της δομής, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ Covid-19 στους 80 ωφελούμενους και στο προσωπικό της δομής (33 άτομα), ενώ ενημερώθηκε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους από τους οποίους οι δύο είναι γιατροί και οι έξι νοσηλευτές.”

Show More

Related Articles

Back to top button