ΚόσμοςΝέαΕιδήσεις

Guardian για ΙΝΤΕΑΛ και ΑΣΤΟΡ: «Μια επίθεση στον πολιτισμό»

Σε διεθνές πολιτιστικό ζήτημα αναδεικνύεται η υπόθεση των ιστορικών κινηματογράφων της Αθήνας, ΙΝΤΕΑΛ και ΑΣΤΟΡ, που μαζί με την κινηματογραφική αίθουσα ΙΡΙΔΑ απειλούνται με λουκέτο κάτω από το βάρος μιας  ανεξέλεγκτης τουριστικής ανάπτυξης.

Μετά τις ηχηρές παρεμβάσεις μεγάλων δημιουργών όπως οι Κώστας Γαβράς και Φατίχ Ακίν, ο Γιώργος Λάνθιμος, ο Κεν Λόοουτς και ο Εμίρ Κοστουρίτσα και η βρετανική εημερίδα The  Guardian γίνεται αρωγός στην καμπάνια για τη διάσωσή τους.

«Το φάσμα του κλεισίματος δύο ιστορικών αθηναϊκών αιθουσών λόγω εμπορικών συμφερόντων αποφασισμένων να τα μετατρέψουν σε ξενοδοχεία και γραφεία, έχει ωθήσει σκηνοθέτες να περάσουν μπροστά στην κάμερα με παρακλήσεις να σταματήσει η διαδικασία», αναέρει στην εισαγωγή του το άρθρο.

«Για τους επικριτές που παραπονιούνται ότι οι κεντρικές λεωφόροι της Αθήνας ερημώνουν ολοένα και περισσότερο, η καμπάνια έχει τονίσει τους φόβους για πολιτικές που θεωρούνται ότι θέτουν σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής.»

Με την εστίασή της στις ξένες επενδύσεις, η κεντροδεξιά κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί για βραχυπρόθεσμο πνεύμα και υποστήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των μόνιμων κατοίκων.», αναφέρει το ρεπορτάζ συνοψίζοντας τον σχολιασμό.

Show More

Related Articles

Back to top button