ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Έγκλημα στα Τέμπη: «Κόλαφος» το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη από τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων, αφού ανακαλύφθηκε, μεταξύ άλλων, και μια ουσία που δεν δικαιολογείται η ύπαρξή της στο σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών για το δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (17/7).

Όπως αναφέρει, λοιπόν, με το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, που επικαλείται και δημοσιεύει μέρος του ο ΑΝΤ1, το Γενικό Χημείο του Κράτους πήρε δείγματα από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη μετά από 1 μήνα από το δυστύχημα και ανίχνευσε, μεταξύ άλλων, την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση να βρίσκεται στο σημείο.

Η ουσία ξυλόλιο χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στο πόρισμα τονίζεται και η απουσία του συστήματος τηλεδιοίκησης και του ETCS, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη σύγκρουση αν είχαν εγκατασταθεί. Παράλληλα, επισημαίνει και ότι δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Επιπλέον, στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται και η απουσία κανονισμών πυρασφάλειας και ότι υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα, με τους ειδικούς τονίζουν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη λήψης μέτρων ώστε να εξασφαλίζεται η επικοινωνία στο σύνολο των γραμμών.

Show More

Related Articles

Back to top button