Αυτοδιοικητικές εκλογέςΒριλήσσιαΧαλάνδρι

Αλ. Μαυραγάνης: Στη μάχη με Ρούσσο στο Χαλάνδρι- Παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος Βριλησσίων

Την παραίτηση του από τη θέση του Αντιδημάρχου στους τομείς Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Αδέσποτων του δήμου Βριλησσίων, μεταξύ άλλων, υπέβαλε ο Αλέξης Μαυραγάνης, όπως αναμενόταν μετά και τη δήλωση του ότι δεν θα ζητήσει σταυρό στην πόλη στις εκλογές του Οκτωβρίου, προκειμένου να συστρατευτεί με τον υποψήφιο δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, στο Χαλάνδρι, τόπο κατοικίας του και επαγγελματικής δραστηριότητας του πρώην αντιδημάρχου.

Ο κ. Μαυραγάνης ήταν στη θέση αυτή, για εννιά συνεχόμενα χρόνια κι έχει συνδέσει το όνομα του με σημαντικές επιτυχίες του Δήμου όπως η πρωτιά στην ανακύκλωση σε όλη την Αττική, το πρόγραμμα «πόρτα-πόρτα» ταυτοποιημένης και μετρήσιμης διαλογής ανακυκλώσιμων που οδηγεί τα νοικοκυριά σε μειωμένα δημοτικά για πρώτη φορά στη χώρα μας, αλλά και τον σχεδόν εκμηδενισμό των  αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μέσα από την σταθερή και επίπονη προώθηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού προγράμματος υιοθεσιών.

Επίσης, ο κ. Μαυραγάνης ήταν επί πολλά έτη εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ.στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με σημαντικές παρεμβάσεις που καθόρισαν τη στάση της Ένωσης σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η εναντίωση της στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το νερό.

Η κάθοδος του στο Χαλάνδρι, η οποία δημοσιογραφικά καταγράφηκε ως «μεταγραφή» που προκάλεσε αίσθηση, προέκυψε χρονικά μετά τις εξελίξεις στην Διοικούσα Παράταξη των Βριλησσίων και την παραίτηση του πρώην Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη που οδήγησε στη διάσπαση της πλειοψηφούσας δημοτικής ομάδας. Ο κ. Μαυραγάνης είχε διατυπώσει τη θέση του για ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα το στήριζε, είτε με τον ίδιο επικεφαλής θεωρώντας ότι διασφάλιζε την ενότητα της ευρύτερης παράταξης είτε με οποιονδήποτε άλλον/άλλη που θα αποδεχόντουσαν από κοινού οι δυο άλλοι πρωταγωνιστές και οι σκληροί πυρήνες τους. Είχε δε επιμείνει σε αυτή τη θέση του τόσο προς τον νυν Δήμαρχο, Κώστα Βαφειάδη, ο οποίος κέρδισε τις ενδοπαραταξιακές εκλογές, όσο και προς την Βούλα Αρσένη η οποία μετά την εσωτερική επικράτηση της αντίπαλης ομάδας αποφάσισε την εκλογική της κάθοδο με νέο δικό της συνδυασμό στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Πάντως, όπως έκανε σαφές και στην πρόσφατη δήλωση ενόψει αποχώρησης του ο κ. Μαυραγάνης, θα εξακολουθήσει να συμβάλλει σε ό,τι είναι αναγκαίο για τον δήμο  «μέχρι την τελευταία στιγμή» της θητείας της απερχόμενης διοίκησης και την ανάδειξη νέας, ενώ θα διατηρήσει ενεργό το ενδιαφέρον του και θα εκφράζει τος απόψεις του ιδιαίτερα για τα περιβαλλοντικά και άλλα σημαντικά θέματα της πόλης. Άλλωστε όπως έχει τονίσει και σε ανύποπτο χρόνο, «πολλά από αυτά έχουν και διαδημοτική διάσταση και απαιτούν κοινή διαχείριση με τον δήμο Χαλανδρίου», στον οποίο πλέον θα αφιερώσει τις δυνάμεις του για την επανεκλογή του κ. Ρούσσου και της ανανεωμένης δημοτικής του ομάδας.

Show More

Related Articles

Back to top button