ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Ακρίβεια: «Είδος πολυτελείας» το κρέας για τα περισσότερα νοικοκυριά

«Είδος πολυτελείας» φαίνεται πως έχει καταστεί πλέον για τα περισσότερα νοικοκυριά το κρέας, καθώς η έκρηξη της ακρίβειας καθιστά σχεδόν απαγορευτική την κατανάλωσή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Eurostat, οι αυξήσεις στο κρέας στην Ελλάδα άγγιξαν το 20%, την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%. Μόνο η Πορτογαλία ανταγωνίζεται την Ελλάδα στις αυξήσεις.

«Το κρέας έχει τσιμπήσει πάρα πολύ. Το μοσχάρι του γάλακτος που το έπαιρνα εγώ 14 ευρώ έχει πάει 20 ευρώ», δήλωσε πολίτης στο ΟPEN, ενώ άλλος επεσήμανε: «Και το χοιρινό έχει πάρει απάνω γύρω στο 1 ευρώ και τα κοτόπουλα έχουν πάρει επάνω, όσο έπαιρνα ένα κοτόπουλο παίρνω μισό».

Ειδικότερα, το μοσχάρι στην Ελλάδα ακρίβυνε κατά 21% από πέρυσι τον Φεβρουάριο, την ώρα που στην Ευρωζώνη η μέση αύξηση ήταν 12,9%.

 

 

Το αρνί και το κατσίκι αυξήθηκαν κατά 23,1%, όταν στην Ευρωζώνη οι τιμές ανέβηκαν 12,8%. Το ίδιο ισχύει και με το χοιρινό που αυξήθηκε κατά 20,8% στην Ελλάδα και 15,4% στην Ευρωζώνη.

«Το αρνί για παράδειγμα πέρυσι κυμάνθηκε στα 13 ευρώ, φέτος θα είμαστε σίγουρα πάρα πολύ κοντά στο 14. Και σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην αγορά γιατί όλο τον χειμώνα πέρσι κάθε εβδομάδα σχεδόν βλέπαμε ανατιμήσεις προς τα πάνω και υπάρχει γενικότερα πρόβλημα με την τιμή του μοσχαριού», σημείωσε στην κάμερα ο κρεοπώλης, Σήφης Φουντοραδάκης.

Show More

Related Articles

Back to top button