Χαλάνδρι

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Την κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού που θα καλύψει τις ανάγκες και του Κάτω Χαλανδρίου, προωθεί η Δημοτική Αρχή της πόλης.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Σίμο Ρούσσο, o oποίος μίλησε στην “V”, η περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου αυτή τη στιγμή έχει σοβαρό έλλειμμα σε υποδομές για την προσχολική ηλικία, παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί, σε αντίθεση με άλλες γειτονιές της πόλης που παρουσιάζουν σχετικό πλεόνασμα.
Σημείωσε πάντως ότι ο Δήμος, την φετινή χρονιά, κάλυψε το σύνολο των αιτημάτων που υποβλήθηκαν για θέσεις σε δημόσιους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Χαλανδρίου.
Οι υπηρεσίες του Δήμου, αυτή τη στιγμή, εξετάζουν την καταλληλότητα των πιθανών ακινήτων της περιοχής του Κάτω Χαλανδρίου προκειμένου να εντοπιστεί εκείνο στο οποίο θα χωροθετηθεί ο έκτος βρεφονηπιακός σταθμός της πόλης και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία των μελετών για την υλοποίηση του έργου το οποίο σύμφωνα με τον Δήμο, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Εξαλλου, πριν το τέλος της περασμένης χρονιάς ένας ακόμη σταθμός προστέθηκε στο Χαλάνδρι, για να καλύψει τις ανάγκες 115 βρέφών και νηπίων. Πρόκειται για τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στο Πάτημα Χαλανδρίου που κατασκευάστηκε με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και εγκαινίασαν στις 10 Δεκεμβρίου 2017, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.
Ο νέος σταθμός βρίσκεται σε χώρο 2,5 στρεμμάτων και περιλαμβάνει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για νήπια, αίθουσες ύπνου βρεφών και παιδιών, εστιατόριο, κουζίνα, γραφεία και βοηθητικές εγκαταστάσεις. Η βεράντα του ορόφου διαθέτει χώρους παιχνιδιού και έναν μικρό αστικό κήπο με αρωματικά φυτά, ενώ στην αυλή καλλιεργείται ένας αστικός λαχανόκηπος, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών από μικρή ηλικία με την αστική γεωργία.
Η κατασκευή του κτιρίου και η προμήθεια πλήρους εξοπλισμού ολοκληρώθηκαν με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και με μελέτη και επίβλεψη του δήμου Χαλανδρίου.
Κατά τη λειτουργία του σταθμού ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη των πιο αδύναμων, οικονομικά και κοινωνικά, γονέων, μέσω της αξιοποίησης των voucher του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας 9).

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button