ΠολιτισμόςΚινηματογράφοςΚόσμοςΕιδήσεις

Γυμνή… διαμαρτυρία για τον πολιτισμό στην τελετή απονομής των βραβείων Σεζάρ

 

Μία ιδιαίτερη τροπή πήρε η τελετή απονομής των βραβείων Σεζάρ, τα θεωρούμενα γαλλικά Όσκαρ, όταν η ηθοποιός Κορίν Μαζερό εμφανίστηκε στη σκηνή και κυριολεκτικά βγήκε από τα ρούχα της.

Η 57χρονη ηθοποιός βγήκε στη σκηνή για να απονείμει το βραβείο κοστουμιών, φορώντας η ίδια ένα κοστούμι γαϊδάρου και σιγά σιγά άρχισε να πετάει ρούχα. Μετά το κοστούμι, πέταξε το αιματοβαμμένο φόρεμα που φορούσε και απέμεινε ολόγυμνη επί σκηνής. Αυτός ήταν ο τρόπος της να εκφράσει τη διαμαρτυρία της στη γαλλική κυβέρνηση.

“Δώσε μας πίσω την Τέχνη Ζαν” έγραφε το μήνυμα στην πλάτη της απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας των μουσείων, κινηματογράφων, θεάτρων με τους καλλιτέχνες να μην έχουν ουσιαστική στήριξη από το κράτος. Άλλωστε ήταν πολλοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες που απηύθυναν έκκληση και διατύπωσαν το αίτημά τους για κυβερνητική στήριξη στον πολιτισμό στη διάρκεια της πανδημίας.

 

“Χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει μέλλον” ήταν το μήνυμα που αναγραφόταν στο στήθος της. Σημειώνεται ότι οι κινηματογράφοι στη Γαλλία είναι κλειστοί περισσότερο από τρεις μήνες.

 

Ο Στεφάν Ντεμουστιέ, λαμβάνοντας το βραβείο σεναρίου διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: “Τα παιδιά μου μπορούν να πάνε σε κατάστημα ρούχων αλλά όχι στον κινηματογράφο… είναι ακατανόητο”. Τον περασμένο Δεκέμβριο εκατοντάδες ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, τεχνικοί του κινηματογράφου, κριτικοί, αλλά και από τον χώρο του πολιτισμού της Γαλλίας διαμαρτυρήθηκαν στη γαλλική κυβέρνηση για το “λουκέτο” σε πολιτισμικούς χώρους.

Η τελετή απονομής των Σεζάρ διοργανώθηκε τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις και όλους τους υγειονομικούς κανονισμούς.

ΠΗΓΗ:  enikos.gr

Show More

Related Articles

Back to top button