Αγία ΠαρασκευήΚοινωνίαΝέα

Αγ. Παρασκευή: Ο Δήμαρχος έκλεισε παιδικό σταθμό, αν και πήρε παράταση λειτουργίας

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε στην Αγία Παρασκευή, η απόφαση του Δημάρχου, Βασίλη Ζορμπά να προχωρήσει στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού της οδού Τρωάδος.

Ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος επιτέθηκε στον κ. Ζορμπά ότι προχώρησε στο κλείσιμο του σταθμού παρότι η Ολομέλεια της Βουλής έδωσε παράταση στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων για έναν ακόμη χρόνο.

«Μια απλή ερώτηση να έκαναν στο υπουργείο, θα το είχαν μάθει. Δυστυχώς ούτε στα αυτονόητα δεν ανταποκρίνονται. Ο κ. Ζορμπάς είναι έκθετος» σχολίασε ο κ. Σταθόπουλος.

«Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά επικαλείται την ασφάλεια των παιδιών σχετικά με το κλείσιμο του παιδικού σταθμού της Τρωάδος, κτήριο το οποίο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας, παρά τη δυνατότητα που του έδωσε σχετική νομοθεσία για παράταση λειτουργίας ενός έτους.

Στο ίδιο μήκος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή, Γ. Οικονόμου ο οποίος με ανακοίνωση του τονίζει ότι «προκύπτουν εύλογα ερωτήματα, για τα οποία απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις:

Η ασφάλεια είναι απαιτούμενη μόνο για τους παιδικούς σταθμούς και όχι για την προσχολική εκπαίδευση, δηλαδή για το Νηπιαγωγείο το οποίο θα στεγαστεί στο κτήριο της Τρωάδος; Ή μήπως πρόκειται για μια περίπτωση παρόμοια με τη δομή της οδού Αφροδίτης, η οποία στέγαζε παιδιά της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής το 2020-2021, ως παράρτημα του 11ου νηπιαγωγείου, σε κτήριο παντελώς ακατάλληλο;

Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να βρεθεί, αλλά εμφανίζεται όταν υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον για να μισθώσουμε το ίδιο ακίνητο ως νηπιαγωγείο. Ποιο είναι το νέο μίσθωμα;

Ο νέος παιδικός σταθμός στον Τσακό θα είναι έτοιμος προς λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2023; Για τη σχολική περίοδο 2022-2023 υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι απορροφηθούν όλα τα παιδιά από όλες τις γειτονιές της πόλης μας στις ήδη υπάρχουσες δομές;

Αν ενδιέφερε τη διοίκηση Ζορμπά και προσωπικά τον δήμαρχο η ασφάλεια των παιδιών και των δημοτών δεν θα προωθούσε και θα βάφτιζε μελέτη αυτή του κολυμβητηρίου χωρίς επικαιροποιημένο έλεγχο στατικής επάρκειας και ελέγχου του οπλισμού σε ένα “κουφάρι” 40 χρόνων. Πόσο ειρωνικό να επικαλείται, επίσης, την ασφάλεια των παιδιών όταν δεν μπορεί να μαζέψει τα επικίνδυνα υλικά από τις παιδικές χαρές, σχεδόν έναν μήνα μετά την ενεργειακή τους αναβάθμιση με λάμπες Led!

Γιατί δεν ενεργοποίησε τη μίσθωση του ακινήτου του ΜΤΑ, ενώ έχει εγκριθεί; Μήπως επειδή είναι “φτηνή” και συμφέρουσα για τον Δήμο και χαλάει το καθεστώς των ακριβών μισθώσεων; Κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν γι’ αυτές τις περιπτώσεις και να ενημερωθούν οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημότες.

Τέλος, για ακριβά μισθώματα ας μην μιλάει η διοίκηση Ζορμπά. Ας εξηγήσει στους δημότες πώς για το ίδιο κτήριο της ΥΔΟΜ (Πολεοδομίας) που στέγαζε υπηρεσίες 8  Δήμων (και το πλήρωνε το ΥΠ.ΕΣ.), αύξησε το ενοίκιο από τις 12.000 στις 19.500 ευρώ  για τις στεγαστικές ανάγκες μόνο των δικών μας υπηρεσιών, ποσό που επιβαρύνει πλέον τους δημότες!».

Show More

Related Articles

Back to top button