Γιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΜαρούσιΕκπαίδευσηΔημοτικάΕιδήσεις

“Αγανακτισμένη” επιστολή από τους γονείς του 10ου Νηπιαγωγείου προς τη διοίκηση Αμαρουσίου

"Μην προσπαθείτε να μπαλώσετε συνεχώς καταστάσεις κάντε υπεύθυνο έργο και ουσιαστικό"

Το κτηρικό του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου εξακολουθεί να απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες τους δημότες & γονείς, με τις απαντήσεις του Δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου όχι μόνο να μην καλύπτουν τους γονείς, αλλά να τους φέρνουν και πάλι απένταντι στη Δημοτική Αρχή και τον τρόπο διαχείρισης του συγκεκριμένου ζητήματος. Μετά από αντιδράσεις και άλλων παρατάξεων του Δήμου, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου στέλνει το δικό του μήνυμα και δηλώνει σαφώς ότι το μόνο που ζητάει είναι μια λύση για τα παιδιά και δεν τους αφορούν “αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρατάξεων”.
Ακολουθεί η Επιστολή του Συλλόγου Γονέων:

“Αρχικά ας συντονίσουμε όλοι τα ημερολόγιά μας στην ίδια ημερομηνία: 11 Νοεμβρίου 2020. Μαρούσι του 2020, όχι του 1950. Μαρούσι του σήμερα: ένας Δήμος που φιλοξένησε Ολυμπιακούς αγώνες, ένας Δήμος που διαθέτει τα πάντα, από τεράστια εμπορικά κέντρα και αθλητικές εγκαταστάσεις, δομές πρόνοιας και πολιτισμού μέχρι μελλοντικό Καζίνο. Ένα Μαρούσι που δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για τους πολίτες του. Ένα Μαρούσι ανθρώπινο και αξιοπρεπές για κάθε δημότη.

Σε αυτό το Μαρούσι λοιπόν του 2020, ολοκληρώνονται κι ετοιμάζονται να παραδοθούν <<νέες>> αίθουσες, νέα σύγχρονα σχολεία, χωρίς καν τουαλέτα εντός του κτιρίου. Χωρίς κεντρική θέρμανση, χωρίς σχεδιασμό και μελέτη, με μόνο κριτήριο την πίεση του χρόνου ώστε να παραδοθούν, όπως λέτε. Ποιος λοιπόν ευθύνεται γι΄ αυτό Κύριοι;

Γιατί ξεκίνησαν μόλις στα τέλη Αυγούστου τα έργα στην Ιερού Λόχου; Γιατί καθυστερήσατε ενώ γνωρίζατε από τον Ιούνιο που τελείωσαν οι εγγραφές ότι τα παιδιά ήταν υπερδιπλάσια; Γιατί δεν μελετήσατε το οικόπεδο ώστε να φιλοξενήσει σωστά και ολοκληρωμένα τις ανάγκες του σχολείου; Γιατί δεν μπήκαν οι τουαλέτες στο σημείο που έπρεπε; Κι ακόμα χειρότερα -αφού εκ των προτέρων ήταν λάθος κίνηση αυτή- γιατί δεν δημιουργήθηκε ένα στοιχειώδες έστω στέγαστρο για να μη βρέχονται τα παιδιά όταν πια γίνει η μετεγκατάσταση από τον Παιδικό Σταθμό των Εργατικών Πολυκατοικιών που ασφυκτυά; Γιατί δεν έχει προσληφθεί ήδη μια νηπιαγωγός και όχι καθαρίστρια, που θα έχει την επίβλεψη των παιδιών ενώ θα μετακινούνται τόσες φορές την ημέρα στην τουαλέτα με μπουφάν και ομπρέλες ακόμα και για πλύσιμο χεριών; Πώς μια καθαρίστρια μπορεί να πάρει ευθύνη για κάτι τέτοιο; Γιατί δεν τοποθετήθηκαν ούτε καν νιπτήρες στην τάξη μήπως και αποφευχθούν τα δρομολόγια 4χρονων και 5χρονων παιδιών στο κρύο και τη βροχή; Ποιος αναλαμβάνει εγγράφως την ευθύνη αν συμβεί ένα ατύχημα στην τουαλέτα και δεν είναι κάποιος εκεί να ακούσει το παιδάκι;

Δηλώνετε λοιπόν ότι πιέζει ο χρόνος για την παράδοση των αιθουσών όταν εσείς οι ίδιοι έχετε στα χέρια σας το χρόνο και την ευθύνη για τα δημοτικά έργα. Ευθύνονται οι πολίτες, οι γονείς αν στοιβάζονται τα παιδιά σε διαδρόμους; Ευθύνονται οι γονείς που εδώ και χρόνια ολόκληρα δεν έχει φτιαχτεί ούτε καν μια αίθουσα σχολική σε όλο το Μαρούσι. Και τώρα που έγινε υποτίθεται η αρχή πάτε να παραδώσετε αίθουσες με τόσες κακοτεχνίες, παραλείψεις, που φυσικά τις γνωρίζετε και οι ίδιοι.

Επί της ουσίας, χρειάζεται νέο σχολείο Κύριοι, νέο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό στην περιοχή αυτή του Αμαρουσίου. Ολόκληρο συγκρότημα και ναι, οφείλετε να το φτιάξετε όπως πρέπει να είναι εν έτει 2020. Μην προσπαθείτε να μπαλώσετε συνεχώς καταστάσεις κάντε υπεύθυνο έργο και ουσιαστικό. Λυπόμαστε ειλικρινά που επιμένετε να δεχθούμε εξαρχής ότι αυτό που ξεκινήσατε είναι σωστό και πρέπει να δεχθούμε να στείλουμε τα παιδιά μας στο παράρτημα του 10ου Νηπιαγωγείου. Ευχηθείτε μόνο όταν πια θα πάνε εκεί τα παιδιά να μη βρέχει, να μην φυσάει και να μπορούν να μένουν μονίμως τα παράθυρα ανοιχτά, για να μην κινδυνεύουν να κολλήσουν τα παιδιά μας όχι μόνο κορωνοϊό αλλά και μια απλή εποχική ίωση. Αλλά μήπως με ένα αιρκοντίσιον μόνο στην τάξη δε θα μπορούν καν να ζεσταθούν; Εσείς πείτε μας.

Αυτό λοιπόν είναι το Μαρούσι του μέλλοντος που σχεδιάζετε; Αυτό είναι το έργο που θέλετε να επιδείξετε και να σας αντιπροσωπεύει σαν παρακαταθήκη;

Είμαστε απλά γονείς, είμαστε δημότες που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο, είμαστε αγανακτισμένοι και δε θα δεχτούμε τετελεσμένα σε βάρος των παιδιών μας. Σας δηλώνουμε τέλος, ότι δε μας αφορούν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρατάξεων. Κάντε ένα σωστό σχολείο και θα είμαστε οι πρώτοι που θα πούμε <<Συγχαρητήρια>>, γιατί τα παιδιά αξίζουν πάντα το καλύτερο.”

Show More

Related Articles

Back to top button