Βριλήσσια

Όχι Πισιμίση στα μειωμένα τέλη για ευπαθείς ομάδες – Σφοδρή επίθεση από Β. Αρσένη

Δεύτερο «χτύπημα» μετά την καταψήφιση του Προγράμματος κατά της φτώχειας 

Πολιτική σύγκρουση προκάλεσε η καταψήφιση του Γιάννη Πισιμίση και της παράταξης Νέα Πνοή της εισήγησης της δημοτικής Αρχής για τις απαλλαγές δημοτικών τελών  των κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από την παράταξη Ντινόπουλου, η παράταξη Δράση απείχε της ψηφοφορίας για να μην παρεμποδίσει τη λήψη απόφασης, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε παρών.

Η στάση Πισιμίση – Νέας Πνοής έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη της εισήγησης της δημοτικής αρχής, αφού δεν συγκεντρώθηκε η αναγκαία από το νόμο πλειοψηφία για την έγκριση της.

Στον κ. Πισιμίση αποδίδεται από τη διοίκηση μάλιστα ότι όχι μόνο δεν έφερε εναλλακτική πρόταση, αλλά παρουσίασε εκ των υστέρων ως δική του την τροποποιητική πρόταση του κ. Βήττου. Σύμφωνα με αυτήν έπρεπε να αποσυνδεθεί η πρώτη κατοικία (έως 300.000 ευρώ / 350.000 ευρώ για πολύτεκνους) ως κριτήριο για τις μειώσεις στα τέλη.

Με αφορμή όλα αυτά, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βούλα Αρσένη κατηγόρησε τον κ. Πισιμιση ότι είναι «για μια ακόμη φορά εναντίον των ευπαθών ομάδων» και ότι «συνεχίζει την αντικοινωνική πολιτική του, μετά και την καταψήφιση του προγράμματος ΕΣΠΑ της αντιμετώπισης της φτώχειας , που δεν επιβάρυνε οικονομικά τον δήμο, πετώντας στον δρόμο 4 υπαλλήλους του προγράμματος. Για μια ακόμη φορά σήμερα έδειξε τι εκπροσωπεί και τι αυτοδιοίκηση επιθυμεί.»

Ο κα Αρσένη απευθυνόμενη προσωπικά στον κ. Πισιμίση, συμπλήρωσε: «Καταψηφίσατε τα αυτονόητα (ούτε καν παρόν που ψήφισε ο κ. Βήττος, την πρόταση του οποίου απλά υιοθετήσατε όταν την ακούσατε, διότι δεν είχατεκαταθέσει καμία εναλλακτική πρόταση). Τι ακριβώς λοιπόν καταψηφίσατε κομπάζοντας; Την μη ελάφρυνση των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες; Συνεπώς η αλαζονεία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (…)Τα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Ό,τι και να επικαλεστείτε λοιπόν εκτίθεστε».

Από την πλευρά του ο κ. Πισιμίσης έκανε λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων από την κα Αρσένη και επέμενε ότι κατέθεσε βελτιωτική πρόταση. «Ισχυρίζεται (σ.σ. η κα Αρσένη) ότι εμείς καταψηφίσαμε την μείωση τωνδημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει επ’ ουδενί. Αντιθέτως, καταθέσαμε πρόταση που περιελάμβανε όλες τις απαλλαγές και μειώσεις για τις ευπαθείς ομάδες προσθέτοντας, μάλιστα, ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί το στοιχείο της ακίνητης περιουσίας των ευπαθών ομάδων και ειδικότερα της α’ κατοικίας σαν κριτήριο για τον αν δικαιούται κανείς την απαλλαγή/μείωση ή όχι.»

Show More

Related Articles

Back to top button