ΠολιτισμόςΔήμοιΕλλάδαΕιδήσεις

114 Δήμοι σχεδιάζουν έργα για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Εκατόν δέκα τέσσερις δήμοι από όλη την Ελλάδα σχεδιάζουν έργα για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. «Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για να σχεδιάσουμε την ισχυρή Ελλάδα του μέλλοντος», δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, του υπουργού Εσωτερικών Τάκη  Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Θοδωρή Λιβάνιου και της πρόεδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κας Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, με παράλληλη σύνδεση 114 Δημάρχων από όλη τη χώρα.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η συμμετοχή των Δήμων της χώρας στον εορτασμό της σημαντικής επετείου της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, με έναν ιδιαίτερα συμβολικό τρόπο, που είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος έργων κι εκδηλώσεων σε 114 Δήμους, οι οποίοι δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό. Έργα κι εκδηλώσεις που συνδέουν το ένδοξο ιστορικό μας παρελθόν, με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τους πολίτες της.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος  υποστηρίζει ότι συμμετέχει εξαρχής στο πρόγραμμα, παροτρύνοντας τους Δήμους να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της Επιτροπής Ελλάδα 2021, καθώς και να εκμεταλλευτούν τη χρηματοδότηση που παρέχει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εκτελεστούν έργα που θα ισχυροποιήσουν τη μελλοντική θέση των πόλεων και των τοπικών κοινωνιών μας, λειτουργώντας ως γέφυρα του χθες με το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόγραμμα θα στηριχτεί, τόσο μέσα από το νέο πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», όσο κι από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα και αφορούν την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση στη λειτουργία του κράτους και της αυτοδιοίκησης.

«Η επέτειος για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821 δεν αποτελεί μόνο μια γιορτή που τιμά το ένδοξο παρελθόν μας. Είναι και μια μοναδική ευκαιρία να δούμε τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας, να μάθουμε από τα λάθη μας, να εμπνευστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα 200, ανοίγοντας διάπλατα ένα νέο παράθυρο στο μέλλον.

Όλο αυτό το διάστημα, οι Δήμοι της χώρας, με την παρακίνηση της Κ.Ε.Δ.Ε, συμμετείχαν σε ένα ομαδικό brainstorming προκειμένου ο καθένας να δει την ιστορία του τόπου και να προτείνει έργα και προτάσεις, για το χθες, το σήμερα και το αύριο. Έργα που θα μείνουν γαι να τα πρώτα 200 χρόνια της ελεύθερης Ελλάδας.

Και θα αποτελούν οδηγό για την Ελλάδα του μέλλοντος. Οι Δήμοι συμμετείχαν ενεργά καταθέτοντας προτάσεις που αξιολογήθηκαν και πλέον δρομολογούνται. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους Δημάρχους για τη δουλειά που έκαναν. Μαζί αλλάζουμε τους τόπους μας» δηλώνει ο κ. Παπαστεργίου.

ΠΗΓΗ:  naftemporiki.gr

Show More

Related Articles

Back to top button