ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

«Έφυγε» η δημοσιογράφος και ποιήτρια Στέλλα Βλαχογιάννη

Τη θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση θανάτου της δημοσιογράφου, ραδιοφωνικής παραγωγού και ποιήτριας, Στέλλας Βλαχογιάννη, σε ηλικία μόλις 66 ετών.

Ποια ήταν η Στέλλα Βλαχογιάννη

Η Στέλλα Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1957 και μεγάλωσε στο Μαρούσι και στο Ναύπλιο. Ξεκίνησε να γράφει άρθρα και συνεντεύξεις στα “Επίκαιρα”, και εργάστηκε εκεί ως το κλείσιμο του περιοδικού το 1983. Έχει εργαστεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες υπογράφοντας δεκάδες άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές για το ελληνικό τραγούδι. Διετέλεσε μεταξύ άλλων διευθύντρια στο μουσικό περιοδικό “Δίφωνο” στα τέλη του 2010 και αρχισυντάκτρια στο περιοδικό “Playboy” με διευθυντή τον Ανταίο Χρυσοστομίδη στις αρχές του ’90.

Το ξεκίνημά της στο ραδιόφωνο έγινε το 1988 στον σταθμό του ΑΝΤ1, με το άνοιγμά του, όπου έκανε κριτική μουσικής. Αργότερα εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash όπου έκανε εκπομπές και μουσική επιμέλεια.

Από το 2002, παρουσίαζε τα μεσάνυχτα κάθε Τετάρτης την ωριαία εκπομπή λόγου, “Ιατρείον Ασμάτων”, στο Δεύτερο Πρόγραμμα, 103,7. Η εκπομπή έπειτα από μια διακοπή το 2011, ξεκίνησε ξανά στις αρχές του 2013 για να διακοπεί -όπως και ολόκληρο το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ- τον Ιούνιο του 2013.

Η πρώτη της ποιητική συλλογή, “Η θλίψη του σώματος” εκδόθηκε το 2003 (Μικρή Άρκτος), ενώ το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο “Ιατρείον Ασμάτων-αποσπάσματα ραδιοφωνικού λόγου” (Μικρή Άρκτος). Το 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη ποιητική συλλογή της με τίτλο “Με λένε θάνατο” (Μετρονόμος).

Παράλληλα, το θεατρικό της έργο “Μην παίζεις με τα χώματα” (”ένα έργο αυστηρώς ακατάλληλο για ευτυχισμένους και απροβλημάτιστους ανθρώπους”) ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία την άνοιξη του 2010 στο θέατρο “Βασιλάκου” και συνέχισε την επόμενη σεζόν στο θέατρο “Studio Μαυρομιχάλη” ενώ ταξίδεψε και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Την είδηση έκαναν γνωστή συνάδελφοι της ενώ αρκετοί καλλιτέχνες την αποχαιρετήσαν και στα social media.

Show More

Related Articles

Back to top button