ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Μένουμε Ευρώπη;

Βενιζέλος, Αλιβιζάτος, Κοντιάδης και Καμτσίδου μαζί σε εκδήλωση για υποκλοπές και δικαιώματα

Μια σημαντικότατη και με πολλαπλά μηνύματα εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη (26/1) στην Αθήνα, από τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παντείου, την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Πρωτοβουλία «Ώρα Μηδέν».

Στο πάνελ θα βρίσκονται με την ιδιότητά τους ως καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ξενοφών Κοντιάδης και η Ιφιγένεια Καμτσίδου, θα συντονίζει ο Ανδρέας Τάκης, Πρόεδρος της β’ ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ενώ εισαγωγική προσφώνηση θα κάνει ο Δημήτρης Χριστόπουλος.

Ο ίδιος δε ο τίτλος της εκδήλωσης («Μένουμε Ευρώπη»;- Υποκλοπές, δικαιώματα και κράτος δικαίου) αποστέλλει τα δικά του μηνύματα.

Και η αλήθεια είναι πως η συμμετοχή των συγκεκριμένων προσώπων στο ίδιο πάνελ με το ειδικό συνταγματικό αλλά και το πολιτικό βάρος, μέχρι πριν από λίγο καιρό, πριν ξεσπάσει το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, θα φάνταζε αδύνατη. Οι υποκλοπές και η πρωτοφανής προσπάθεια συγκάλυψης, όμως, οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων και με ανάδειξη των υπόγειων διεργασιών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Η Σχολή Πολιτικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίου με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Πρωτοβουλία «Ώρα Μηδέν» για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διοργανώνουν δημόσια εκδήλωση με θέμα

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»;

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Συμμετέχουν οι καθηγητές συνταγματικού δικαίου:

Νίκος Αλιβιζάτος (ΕΚΠΑ), Ευάγγελος Βενιζέλος (ΑΠΘ & πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης), Ιφιγένεια Καμτσίδου (ΑΠΘ), Ξενοφών Κοντιάδης (Πάντειο).

Θα συντονίζει ο καθηγητής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ανδρέας Τάκης και θα κάνει εισαγωγική προσφώνηση ο Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, στην Αθήνα, οδός Ομήρου 14-16 στις 19:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των διοργανωτών.

Show More

Related Articles

Back to top button