ΔήμοιΗράκλειοΝέαΕιδήσεις

Ηράκλειο – Δωρεάν η φοίτηση των παιδιών τρίτεκνων οικογενειών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Την πλήρη απαλλαγή των τρίτεκνων οικογενειών της πόλης, τα παιδιά των οποίων φοιτούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, από την υποχρέωση καταβολής τροφείων αποφάσισε το διοικητικό συμβουλίου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σχετική οδηγία του δημάρχου της πόλης Νίκου Μπάμπαλου, και εισήγηση της προέδρου του ΟΠΑΚΜ Ασημίνας Παναγιωτακοπούλου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Με τον τρόπο αυτό διευρύνονται περαιτέρω οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις που η δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής έχει θεσπίσει από το 2015 για όλες τις κατηγορίες εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης των Ηρακλειωτών που επιλέγουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η νέα αυτή ελάφρυνση θα ισχύσει και για τις καινούργιες εγγραφές, οι οποίες θα γίνουν στις αρχές του καλοκαιριού για τη νέα σχολική χρονιά 2023 – 2024.

Με την καινούργια ρύθμιση οι απαλλαγές – εκπτώσεις στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών διαμορφώνονται ως εξής:

Πλήρη απαλλαγή και δωρεάν φοίτηση δικαιούνται οι μονογονεϊκές, οι τρίτεκνες, οι πολύτεκνες οικογένειες και όσες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Έκπτωση 50% δικαιούνται οι οικογένειες σε διάσταση (με απόφαση δικαστηρίου), οι οικογένειες με μέλος ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 50%, καθώς και όσες οικογένειες έχουν ταυτόχρονα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου άνω του ενός παιδιού (έκπτωση, δηλαδή, 50% για το δεύτερο παιδί, ενώ εάν υπάρχει τρίτο και πάνω αυτά φοιτούν δωρεάν).

«Οι εκπτώσεις στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών είναι από τα πρώτα μέτρα ελάφρυνσης που πήραμε για τους συμπολίτες μας, τον πρώτο κιόλας χρόνο της πρώτης μας θητείας, ως δείγμα γραφής για την πολιτική που θέλαμε να ακολουθήσουμε» δηλώνει σχετικώς ο δήμαρχος Ν. Μπάμπαλος και προσθέτει: «Μέσα από το οικονομικό νοικοκυριό σε όλα τα επίπεδα του Δήμου καταφέραμε έκτοτε και μειώσαμε τα δημοτικά τέλη στο υψηλότερο ποσοστό της ιστορίας της πόλης μας, μειώσαμε εκ νέου οριζόντια για όλους τα τροφεία των παιδικών σταθμών και τώρα διευρύνουμε τις κατηγορίες των γονιών που δικαιούνται πλήρους απαλλαγής. Υποσχεθήκαμε έναν Δήμο που θα ελάφρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό των δημοτών μας και το πετυχαίνουμε».

Show More

Related Articles

Back to top button