ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

«Έξυπνη» διάβαση και 6 φωτιζόμενες πινακίδες στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα το έργο «έξυπνου αστικού εξοπλισμού» που περιλαμβάνει μια «έξυπνη» διάβαση πεζών στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πεύκη και 6 πινακίδες με 2 αναλάμποντες LED φανούς και φωτοβολταϊκό πάνελ για πλήρη αυτονομία, που τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία των δύο δημοτικών κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το έργο είχε προϋπολογισμό ύψους 37.000 ευρώ. Η «έξυπνη» διάβαση πεζών, επιλέχθηκε να τοποθετηθεί επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν τη συμβολή της με την οδό Κορίνθου, στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης, λόγω της γειτνίασής της με τα σχολικά συγκροτήματα και της πυκνής επισκεψιμότητας, με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών και την ενίσχυση της ασφάλειας των πεζών και ιδίως των μαθητών.

Η «έξυπνη» διάβαση πεζών αποτελείται από ένα σύστημα ασφαλούς διέλευσης το οποίο περιλαμβάνει, προβολείς, LED φωτιζόμενες πινακίδες (Π-21), αισθητήρες οι οποίοι ανιχνεύουν τους πεζούς που πρόκειται να διασχίσουν τη διάβαση και LED ανακλαστήρες οδοστρώματος, με αποτέλεσμα οι οδηγοί στα οχήματα να αντιλαμβάνονται καλύτερα και από μεγαλύτερη απόσταση την ύπαρξη πεζών.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, επιτρέπει στους οδηγούς να γνωρίζουν ότι πεζός διασχίζει τη διάβαση είτε ότι είναι κοντά σε αυτήν και πρόκειται να τη διασχίσει. Επίσης επιλέχθηκαν να τοποθετηθούν 6 πινακίδες ΚΟΚ P-2 (STOP) με 2 αναλάμποντες – flashing LED φανούς και φωτοβολταϊκό πάνελ για πλήρη αυτονομία, σε σημεία του Δήμου, προκειμένου να ενισχυθεί ο φωτισμός την νύχτα με στόχο τον περιορισμό των ατυχημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Τα σημεία στα οποία τοποθετήθηκαν οι 6 πινακίδες είναι τα παρακάτω:

1. Αγωνιστών και Βύρωνος (επί της οδού Αγωνιστών- Πεύκη).

2. Υψηλάντου και Αγίου Παντελεήμονα (επί της οδού Υψηλάντου- Πεύκη).

3. Καποδιστρίου και Κορίνθου (επί της οδού Καποδιστρίου-Πεύκη).

4. Πίνδου και Βουλγαροκτόνου (επί της οδού Βουλγαροκτόνου- Πεύκη).

5. Λάμπρου Κατσώνη και Αγίας Παρασκευής (επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη-Λυκόβρυση).

6. Δημοκρατίας και Χαλκίδος (επί της οδού Δημοκρατίας- Λυκόβρυση).

Τάσος Μαυρίδης: «Πρωταρχικής σημασίας η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών»

Ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών στους δρόμους των δύο Δημοτικών μας Ενοτήτων είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Δημοτική Αρχή. Για αυτό τον λόγο προχωρήσαμε σε ένα έργο που συμπεριλάμβανε μια έξυπνη διάβαση, σε σημείο από όπου περνούν μαθητές και 6 πινακίδες stop με φανούς σε πολυσύχναστα σημεία, ώστε να ενισχύσουμε τον φωτισμό και να περιορίσουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων. Και συνεχίζουμε με μεγάλα και μικρά έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών».

Show More

Related Articles

Back to top button