ΥγείαΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους από οικονομικά αδύναμες οικογένειες

Πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ο Μάρτιος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι ο μήνας πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δίνουν την ευκαιρία σε όσους πολίτες το επιθυμούν να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στη νόσο με μερικές απλές κινήσεις.

Αν είναι 50 έως 75 ετών, να κάνουν τον απαραίτητο ετήσιο έλεγχο ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης κοπράνων, στα συνεργαζόμενα με το πρόγραμμα, διαγνωστικά κέντρα. Στο Ηράκλειο Αττικής αυτά είναι τα δύο της Βιοϊατρικής (Μ. Μερκούρη 34 & Λεωφ. Αμαρουσίου 14).

Οι ανασφάλιστοι πολίτες από οικονομικά αδύναμες οικογένειες μπορούν να κάνουν την εξέταση εντελώς δωρεάν, αφού πρώτα απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και λάβουν το σχετικό παραπεμπτικό.

Όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξεταστούν στην ειδική τιμή των 3 ευρώ αφού πρώτα δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr – online εξυπηρέτηση – ΚΕΠ Υγείας το προφίλ μου, όπου θα δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ. Με το μήνυμα επιβεβαίωσης εγγραφής θα κανονίσουν κατευθείαν το ραντεβού τους  με το διαγνωστικό κέντρο της επιλογής τους (οι ήδη εγγεγραμμένοι θα λάβουν σχετικό mail). Σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακά μέσα μπορούν να μιλήσουν με το δημοτικό ΚΕΠ Υγείας (Παπαϊωάννου 15-17).

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102826924 & 2102716636.

«Δεν θα σταματήσουμε να το λέμε: το ό,τι η πανδημία κυριαρχεί στην επικαιρότητα, απολύτως ορθά δε και στις προτεραιότητες του κάθε πολίτη αυτή την περίοδο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελήσουμε τις υπόλοιπες πτυχές για την πρόληψη της Υγείας μας. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μια από τις νόσους που, εάν την προλάβεις στο αρχικό στάδιο, μπορεί να αποβεί σωτήριο. Για αυτό, όπως κάνουμε τακτικά, δίνουμε εκ νέου την ευκαιρία σε όσους συμπολίτες μας το επιθυμούν, να φροντίσουν να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις αλλά και να γραφτούν στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, για να τους κρατάμε ενημερωμένους, να τους κρατάμε Υγιείς…», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Show More

Related Articles

Back to top button