ΥγείαΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Ένα Facebook για την υγεία: Online προφίλ στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου

Ένα ακόμα εργαλείο για την φροντίδα της Υγείας τους δίνει στους Ηρακλειώτες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Μέσα από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να δημιουργήσουν δωρεάν, εύκολα και γρήγορα το δικό τους online προφίλ, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία θα μπορούν να βλέπουν προσωποποιημένη πληροφόρηση για τη μέριμνα της υγείας τους (όπως τι εξετάσεις συμβουλεύεται να κάνει κάποιος στα διάφορα στάδια της ζωής τους ή ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του) αλλά και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για δράσεις και προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας που κάνει ο Δήμος.

Για να δημιουργήσει κάποιος το προφίλ του αρκεί να μπει στην ιστοσελίδα του Δήμου κάνοντας κλικ ΕΔΩ και να συμπληρώσει την online φόρμα εγγραφής. Με τους κωδικούς που θα επιλέξει, θα μπορεί, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, να βλέπει όποτε το επιθυμεί την προσωποποιημένη του σελίδα αλλά και να λαμβάνει ενημερώσεις στο email που θα δηλώσει.

Το προσωπικό προφίλ υγείας των πολιτών βασίζεται στο καινούργιο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας σε μια συνεργασία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων με τους δήμους της χώρας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα 8 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα και η Κατάθλιψη.  Επιπλέον, στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στο προφίλ των δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.

«Σε μια εποχή που ο καθένας και η κάθε μία από εμάς διατηρούμε ένα ή και περισσότερα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ας κάνουμε ένα ακόμα για κάτι που πραγματικά μετράει, για το σημαντικότερο ίσως που έχουμε, την Υγεία μας. Σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ βοηθάμε τους κατοίκους της πόλης να φροντίσουν για την υγεία τους, να συμμετέχουν πιο ενεργά στα προγράμματα και τις δράσεις μας και, έτσι, να προλάβουν τυχόν μελλοντικά προβλήματα. Γιατί, δεν θα κουραστούμε να το λέμε, η Πρόληψη σώζει Ζωές», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Show More

Related Articles

Back to top button