ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Νέο απορριμματοφόρο, καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων & κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης στο Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου παρέλαβε σήμερα παρόντος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας, 40 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, 40 κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και 4 παλέτες εδαφοβελτιωτικού (κομπόστ ), στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενίσχυση και διάδοση της ανακύκλωσης στην Αττική και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Στην λιτή τελετή παράδοσης-παραλαβής στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κου Βασίλη Κόκκαλη, πραγματοποιήθηκε επίδειξη της λειτουργίας και των δυνατοτήτων του σύγχρονου απορριμματοφόρου, καθώς του τρόπου αξιοποίησης των κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν σε δομές του Δήμου για τη συλλογή χαρτιού, γυαλιού και αλουμινίου και των κάδων βιοαποβλήτων που θα τοποθετηθούν αντίστοιχα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου υπογράμμισε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα με την παράδοση αυτών των σύγχρονων εργαλείων για την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης στην πόλη μας και την αξιοποίηση των ειδών ανακύκλωσης.
Σε πολλούς τομείς ο Δήμος Αμαρουσίου όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει πρωτοπορήσει. Θέλουμε και φιλοδοξούμε να είμαστε πρωτοπόροι και στον τομέα της ανακύκλωσης. Θέλουμε η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής, καθώς έχει να κάνει με τη ζωή των παιδιών μας, με το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας γενικότερα.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα αξιοποιήσουμε όλες τις δράσεις που σχετίζονται με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε:
«Είναι σαφές ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι πρότυπο σε πολλές λειτουργίες και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρον και το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Σήμερα, παραδώσαμε στο Δήμο Αμαρουσίου σύγχρονα εργαλεία ανακύκλωσης. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να δημιουργήσουν μια «ασπίδα» προσπάθειας μαζί με το Δήμαρχο, ώστε να κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής.
Είναι μία διαδικασία που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και βεβαίως με την ίδια τη ζωή μας και των παιδιών μας και είμαι σίγουρος πως ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα κάνει τα πάντα για να πάει ο Δήμος και σε αυτό τον τομέα μπροστά».

Ακολούθησε σύσκεψη του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Περιφερειάρχη κου Γιώργου Πατούλη, με τη συμμετοχή των παρισταμένων στην εκδήλωση, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κου Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κου Σπύρου Σταθούλη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κου Γιάννη Νικολαράκου, της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων κας Ρένας Χαλιώτη. Επίσης παρευρίσκονταν ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ευάγγελος Κάββαλος και η Γενική Γραμματέας του Δήμου κας Νίκη Γκοτσοπούλου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα έργα που διεκδικεί ο Δήμος Αμαρουσίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, με προτεραιότητα αυτά της αντιπλημμυρικής προστασίας και ομβρίων και γενικότερα τα έργα που έχει ανάγκη η πόλη του Αμαρουσίου για την ασφάλεια των κατοίκων της.

Show More

Related Articles

Back to top button