ΠολιτισμόςΤέχνεςΨυχαγωγία

Ένα καλλιτεχνικό… Island Hopping

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις μια ιστορία. Να την πιάσεις απ’ την αρχή, τη μέση ή το τέλος. Να πάρεις τα γεγονότα με τη σειρά που συνέβησαν και να τους αφιερώσεις τον κυριολεκτικό τους χρόνο ή να τα ανακατέψεις, αξιολογήσεις και αρχειοθετήσεις ανάλογα με τη σημασία που θεωρείς ότι έχουν για την έκβαση και το ύφος της ιστορίας. Να ορίσεις πρωταγωνιστές, αφηγητή ή αφηγητές, να την πεις στο πρώτο ή στο τρίτο πρόσωπο, να παρεμβάλεις διαλόγους και ανέκδοτα.

Το 2019, ξεκίνησε το Island Hopping από τη Νίσυρο με προορισμό το τελευταίο νησί του δρομολογίου, το Καστελόριζο. Με πέντε πρωταγωνιστές, τους πέντε καλλιτέχνες, συν τον βασικό πρωταγωνιστή που ήταν η ίδια η Νίσυρος. Στην πορεία προστέθηκαν άλλοι δύο, τα δύο αυτοκίνητα που έφεραν τα έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο νησί, στους επόμενους σταθμούς. Σαν δώρα από έναν τόπο σε έναν άλλο. Στην εξέλιξη της ιστορίας, τα δύο αυτοκίνητα πήραν τον ρόλο του αφηγητή. Φωτογραφίες των αυτοκινήτων σε χαρακτηριστικές τοποθεσίες των διάφορων σταθμών αποτελούν τεκμήριο μιας δράσης που εκτυλίσσεται πριν και μετά το κλικ της μηχανής.

To 2020, το Island Hopping ΙΙ θα ξεκινήσει από την αφετηρία του πλοίου της γραμμής, τον Πειραιά, προς τη Νίσυρο. Χωρικά, η δράση σε αυτό το δεύτερο μέρος της ιστορίας τοποθετείται πριν από τη δράση στο πρώτο μέρος. Νοηματικά, οι συμμετέχοντες, αυτήν την φορά, θα αναπαραστήσουν με έναν τρόπο σημεία της διαδρομής που έφεραν, τον κάθε ένα, στη Νίσυρο. Μπορούμε να το παρομοιάσουμε με το sequel μιας ταινίας, όπου στην πλοκή της ιστορίας, το δεύτερο μέρος προηγείται χρονικά του πρώτου ώστε να ολοκληρωθεί.

Το ταξίδι θα ξεκινήσει με βίντεο-παρουσίαση των έργων του Island Hopping 2019 μέσα στο πλοίο της γραμμής. Αυτό θα αποτελέσει την πρώτη σεκάνς της νέας αυτής αφήγησης, έχοντας ως αναφορά την πρώτη σκηνή στην ταινία “Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι”. Τα νέα έργα θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία στη Νίσυρο από 3 έως 30 Αυγούστου.

Το Island Hopping II πραγματοποιείται με την υποστήριξη Οργανισμού ΝΕΟΝ.

 

Show More

Related Articles

Back to top button