ΠολιτισμόςΜουσικήΨυχαγωγίαΕιδήσεις

Ωδή στον Αθηναίο Ντελιβερά: “Έχει φύγει το παιδί”

Ένα τραγούδι για τους ανθρώπους που με χιόνια και με κρύα δεν σταματούν να έρχονται στην πόρτα μας

-Καλησπέρα σας. Έχουμε κάνει μια παραγγελία εδώ και πολύ ώρα και δεν έχει έρθει ακόμα.

-Ναι. Έχει φύγει το παιδί.

Πόσες φορές το έχουμε ακούσει. Πόσες φορές έχουμε κάνει αυτό το τηλεφώνημα. Με ζέστη,  κρύο, με βροχή, με χιόνι, με Eurovision και Champions League εμείς καθόμαστε στον αναλυτικό μας καναπέ, κοιτάζουμε ειρωνικά τα φυλλάδια ή τις πλατφόρμες φαγητού, αποφασίζουμε πως θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον ουρανίσκο μας και απλά παραγγέλνουμε.

Κάποιος άλλος όμως καλείται να αντέξει το τη ζέστη, το κρύο και τη βροχή, να ανεχτεί όλους τους οδηγούς στο δρόμο του, να ανακαλύψει το κρυφό στενό που μπορεί  να μένουμε, να αποκρυπτογραφήσει το όνομα στο κουδούνι με ο.τι γράμματα κι αν είναι, να ανεβοκατέβει σκάλες, να μας δει με ή χωρίς ρούχα, περιποιημένους ή όχι, καθαρούς  η μη.

Ένα τραγούδι για όλους αυτούς έγραψε ο Θέμος Σκανδάμης. Το 1ο τραγούδι για τον Αθηναίο deliver-α. Ειδικά σε μια εποχή που όλοι κλεισμένοι στην ασφάλεια και τη ζέστη του σπιτιού μας, αυτός μπαίνει σε όλα “χωρις φόβο και πάθος”, ένα τραγούδι αφιερωμένο σε αυτόν νομίζω του άξιζε.

Ο τραγουδοποιός Θέμος Σκανδάμης συνθέτει μία βαλκανική, trip-hop ελεγεία για τον Αθηναίο ντελιβερά, και μαζί με τον σκηνοθέτη Κώστα Γεραμπίνη την παρουσιάζουν οπτικά σε ένα noir mockumentary, με πρωταγωνιστή την ίδια την πόλη και τις σκιές της.

Στίχοι – μουσική: Θέμος Σκανδάμης
Παραγωγή: Χρήστος Παραπαγκίδης
Αμανές: Αυγερινή Γάτση

Video shot on iphone11
Σκηνοθεσία: Κώστας Γεραμπίνης
Μοντάζ: Δημήτρης Πολύζος
Color grading: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Βοηθός παραγωγής – χειριστής ομπρέλας – κασκαντέρ: Σταύρος Τσαντές

Show More

Related Articles

Back to top button