ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Έκοψε την πίτα η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η γ.γ. της Ένωσης Πέννυ Καλύβα, τονίζοντας ότι η ΕΔΙΠΤ φέτος συμπληρώνει 84 χρόνια ζωής. Για τη δημιουργία του νέου Μητρώου Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου, το οποίο για πρώτη φορά περιλαμβάνει και τον Περιοδικό Τύπο, αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλε η ΕΔΙΠΤ, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Σαββάκης.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί καθώς είχε μια ανειλημμένη υποχρέωση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Φθιώτιδα. Σε χαιρετισμό του όμως μεταξύ άλλων σημείωσε: «Χωρίς να θέλω να φανεί κλισέ η ΕΔΙΠΤ είναι μία ιστορική Ένωση με πολυπαραγοντικό ρόλο. Η συνεργασία μας, 1,5 περίπου τώρα χρόνο, είναι κάτι περισσότερο από αγαστή και παραγωγική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής σας με λόγο και άποψη και κυρίως με επιχειρήματα στηρίζει τον Τύπο με καίριες και εφαρμόσιμες προτάσεις. Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζεται απόλυτα και στο Νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα. Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας υιοθετήθηκαν τα βασικά αιτήματα της Ένωσής σας, ενώ εκπρόσωπος της ΕΔΙΠΤ, θα είναι μέλος της Επιτροπής για την τήρηση των αρχών της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας, αφού με το αρ. 27 παρ 7γ προβλέπεται η εκ περιτροπής εκπροσώπηση της Ένωσης στην Επιτροπή. Ο παραγωγικός ρόλος της Ένωσης σας εύχομαι από καρδιάς σας να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα».

Τον καίριο ρόλο των δημοσιογραφικών Ενώσεων στην ουσιαστική αλλά και δεοντολογική λειτουργία του Τύπου, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση. Με αφορμή τη συμπλήρωση 84 χρόνων ζωής της ΕΔΙΠΤ, εξήρε τη διαχρονική συμβολή της στη λειτουργία του έντυπου Τύπου και επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη της Ένωσης για όσα έχετε επιτύχει προκειμένου ο τύπος που εκπροσωπείτε να λειτουργεί πιο παραγωγικά και πιο ωφέλιμα υπέρ των πολιτών. Εύχομαι να συνεχίσετε για πολλά χρόνια ακόμα να επιτελείτε αυτό το σημαντικό έργο. Εμείς ως Περιφέρεια αναγνωρίζοντας το πολύ σημαντικό λειτούργημα που επιτελούν οι άνθρωποι του Τύπου αλλά και τα συλλογικά τους όργανα, έχουμε τη βούληση να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας και να σας στηρίζουμε με συνέργειες και στοχευμένες κοινές δράσεις προς όφελος των πολιτών».

Χαιρετισμό απηύθυναν εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, το ΚΚΕ ο βουλευτής Γιάννης Δελής. καθώς και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Την πίτα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι δημοσιογραφικών οργανώσεων και φορέων, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μπότση, καθώς και αρκετές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου.

Show More

Related Articles

Back to top button