ΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Αντικατάσταση της πεζογέφυρας του ΗΣΑΠ στη Μελ. Μερκούρη ζητά ο Δήμος Ηρακλείου

Την αντικατάσταση της παλιάς πεζογέφυρας που καλύπτει τις γραμμές του ΗΣΑΠ ανάμεσα στις οδούς Μελ. Μερκούρη και Ικάρων, καθώς και την τοποθέτηση ασανσέρ στη νέα κατασκευή, ζητά από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σε συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ηλίας Μπάρμπας, με τη διοίκηση του Οργανισμού, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκίας Κεφαλογιάννη, έθεσε το ζήτημα στον πρόεδρο, Χάρη Δαμάσκο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, Νίκο Χαιρέτα.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπάρμπας, η υφιστάμενη πεζογέφυρα, όντας σε κεντρικό σημείο της πόλης, αποτελεί καθημερινό πέρασμα για εκατοντάδες Ηρακλειώτες και επισκέπτες του Δήμου. Τα χρόνια δε που έχει πλέον διανύσει, την έχουν καταστήσει μη απολύτως λειτουργική, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπάρχει ανελκυστήρας για την διευκόλυνση των πεζών που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες (ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα κτλ). Πριν, λοιπόν, η πεζογέφυρα γίνει από μη λειτουργική, ακόμα και επικίνδυνη, ο Δήμος διεκδικεί την αντικατάστασή της και την τοποθέτηση ασανσέρ από τον υπεύθυνο φορέα για την κατασκευή των συνοδών των γραμμών του ΗΣΑΠ υποδομών, την ΣΤΑΣΥ.

Οι άνθρωποι του Οργανισμού δεσμεύθηκαν να εξετάσουν το ζήτημα, δόθηκε μάλιστα εντολή στον διευθυντή συντήρησης Υποδομής & Έργων της ΣΤΑΣΥ, Βασίλη Λιάπη, να βάλει μπροστά την εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης.

Εξάλλου, οι δύο πλευρές συζήτησαν στην ίδια ατζέντα θέματα λειτουργίας του σταθμού ΗΣΑΠ της πόλης και της επέκτασης της συνεργασίας Δήμου και ΣΤΑΣΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Show More

Related Articles

Back to top button