ΧαλάνδριΝέαΕιδήσεις

Χαλάνδρι: Κοινή επίσκεψη Ζ.Ράπτη – Ιερώνυμου στο «Καρέλλειο»

Τη μονάδα αντιμετώπισης αλτσχάιμερ & συναφών παθήσεων «Καρέλλειο», στο Χαλάνδρι, επισκέφτηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μαζί με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, χθες Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου.

Τους υποδέχτηκαν ο γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντίνος Δήμτσας, η διευθύντρια της δομής Κατερίνα Ευθυμιοπούλου και το προσωπικό της μονάδας, ενώ συναντήθηκαν με ωφελούμενους του «Καρέλλειου» και παρακάθισαν σε γεύμα μαζί τους.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε:

«Το Καρέλλειο και η άριστη συνεργασία του με το Υπουργείο Υγείας είναι απόδειξη ότι Εκκλησία και Πολιτεία, μπορούν να πετύχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα προς όφελος των ανθρώπων. Το έργο που έχει επιτελέσει η κ. Ράπτη είναι απολύτως δημιουργικό και κατατάσσει τη χώρα μας σε ορισμένους τομείς της ψυχικής υγείας στις πρώτες θέσεις. Η υφυπουργός είχε την δυνατότητα να δει από κοντά ένα εξαιρετικό έργο της ‘’Αποστολής’», πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά της η υφυπουργός υπογράμμισε:

«Από τα πρώτα χρόνια της αρχιεροσύνης του, ο κ. Ιερώνυμος πρωτοστάτησε σε έργα ψυχικής υγείας στη Βοιωτία. Είναι πρωτοπόρος. Το έργο του στον τομέα αυτό είναι αξιομνημόνευτο και μας κάνει όλους περήφανους. Πράγματι η συνεργασία μαζί του και με την Εκκλησία μας αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για όσα μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί. Η συνάντηση με τους ηλικιωμένους και το προσωπικό της Μονάδας δείχνει την οργανωμένη και εξαιρετική διακονία της ‘’Αποστολής’’ στον συνάνθρωπο», συμπλήρωσε η κ. Ράπτη.

Show More

Related Articles

Back to top button