ΚινηματογράφοςΧαλάνδριΠολιτισμός

Χαλάνδρι: Cine ΑΡΓΩ Πρόγραμμα Ιανουαρίου – Απριλίου 2019

O Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ» ανακοίνωσε το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών του Cine ΑΡΓΩ για την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2019 και προσκαλεί φίλους και μέλη να απολαύσουν δωρεάν αξιόλογες κινηματογραφικές βραδιές. 

«Μένοντας πιστοί στις αξίες μας και με μοναδικό κριτήριο την προσφορά αξιόλογων δωρεάν κινηματογραφικών βραδιών, με υπερηφάνεια και χαρά, σας παρουσιάζουμε το ολοκαίνουργιο πρόγραμμα προβολών του Cine ΑΡΓΩ για την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2019. Πιστεύουμε ότι οι επιλογές μας θα ομορφύνουν τις Πέμπτες των φίλων του σινεμά και θα τις ζήσουμε παρέα».

Το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών: Cine ΑΡΓΩ: Πρόγραμμα Ιανουαρίου – Απριλίου 2019

10/1 – «Il conformista» (1970 – 113΄) – Αφιέρωμα Bernardo Bertolucci

20:30 – «Ο κονφορμίστας» με τους Jean-Louis Trintignant, Stefania Sandrelli, Gastone Moschin, Fosco Giachetti, Yvonne Sanson, Enzo Tarascio
«Ένας αδύναμος Ιταλός γίνεται φασίστας και οργανώνει τη δολοφονία του παλιού του δασκάλου, τώρα πολιτικού αντιφρονούντα».

24/1 – «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε» (2009 – 87΄)
20:30 Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη
«Μαρτυρίες τριών επιζώντων του Δημοκρατικού Στρατού στην Κρήτη, οι οποίοι κρύβονταν για 14 χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου».

7/2 – «Deux jours, une nuit« (2014 – 95΄)
20:30 – «Δύο ημέρες, μία νύχτα», των Jean-Pierre και Luc Dardenne, με τους Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée
«Η Σάντρα έχει μία εβδομάδα περιθώριο να ανατρέψει την απόφαση των συναδέλφων της να δεχτούν ένα μπόνους 1.000 ευρώ με αντίτιμο την απόλυσή της».

21/2 – «Lebanon» (2009 – 93΄)
20:30 – «Λίβανος», του Samuel Maoz, με τους Yoav Donat, Itay Tiran, Zohar Strauss
«Ένα μοναχικό άρμα μάχης κι ένα σμήνος αλεξιπτωτιστών στέλνονται να ερευνήσουν μία εχθρική πόλη, στον Πρώτο Πόλεμο του Λιβάνου το 1982».

7/3 – «Η τιμή της αγάπης» (1984 – 110΄) – Αφιέρωμα Ημέρα της Γυναίκας
20:30 – Της Τώνιας Μαρκετάκη, με τους Τούλα Σταθοπούλου, Άννυ Λούλου, Στρατή Τσοπανέλλη, Σπύρο Αντίοχο, Κώστα Αρζόγλου
«Η κοινωνική καταπίεση των αρχών του 20ού αιώνα μεταμορφώνουν μία γυναίκα σε άβουλο αντικείμενο προς αγορά. Βασισμένο στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη».

21/3 – «Torremolinos 73» (2003 – 91΄)
20:30 – Του Pablo Berger, με τους Javier Cámara, Candela Peña, Juan Diego, Fernando Tejero, Mads Mikkelsen, Malena Alterio, Tina Sainz
«Στην Ισπανία του ΄73, η απελπισία ενός πωλητή εγκυκλοπαιδειών, μετατρέπει με εξαιρετικά κωμικό τρόπο αυτόν και τη γυναίκα του σε αστέρια της βιομηχανίας του πορνό».

11/4 – «Touch of evil» (1958 – 95΄) – Αφιέρωμα κλασικό νουάρ
20:30 – «Το άγγιγμα του κακού», του Orson Welles με τον ίδιο και τους Charlton Heston, Janet Leigh, Akim Tamiroff, Marlene Dietrich, Zsa Zsa Gabor
«Μία δυνατή ιστορία φόνου, απαγωγής και αστυνομικής διαφθοράς με φόντο τη ζωή μιας πόλης στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικό».

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close